Kylässä: Talo keskellä golf-kenttää

Tältä näyttää Hannu Lindroosin talo Kultaranta Golfin vitosgriiniltä katsottuna.

Himogolfariksi itseään tituleeraava Hannu Lindroos iloitsee Kultaranta Resortin kauniiseen ympäristöön rakennetusta talosta.

Tällä palstalla esitellään lukijoidemme koteja Turun seudulla. Kutsu toimittaja kylään tai vinkkaa mielenkiintoinen kohde: toimitus@turunseutusanomat.fi

NAANTALI. Ihan kenelle tahansa ei talon rakentamista golf-kentän keskelle voi suositella, mutta Hannu Lindroosille se sopii täydellisesti. Erittäin innokkaana golfarina tunnettu Lindroos kertoo uuden talonsa olevan upein, missä hän on koskaan asunut.

– Sopiva tontti oli pitkään hakusessa. Halusin rakentaa Kultarannan golf-kentän lähellä olevalle tontille, ja kun tämä tontti tuli vastaan, totesin sen olevan juuri sellainen, mitä olen hakenut, kertoo Lindroos.

Lindroosin talo, joka on tällä hetkellä muutamia laatikostojen ja hyllykköjen asennusta vaille valmis, sijaitsee kentän viidennen viheriön takana – ja seitsemännen väylän vierellä.

– Tein tarkan arvion siitä, onko mahdollista, että vitosgriiniä kohti lyötävät pallot lentävät talon takapihalle asti. Arvioni on, että eivät lennä, nauraa Lindroos.

Matkaa griiniltä onkin sen verran reilusti, että takapihalla on varmasti turvallista istuskella kesällä ja seurata kentän tapahtumia. Sama, riittävä turvaetäisyys on etupihalta kentän seiskaväylälle.

– Niin, ja voinhan minä katsella kentälle olohuoneen isoista ikkunoistakin. Itse asiassa luulenkin, että television katselu häiriintyy, kun kenttä näkyy olohuoneeseen niin hyvin. Se vangitsee katseen, pohtii Lindroos.

Itse suunniteltu kokonaisuus

Keittiö on kodin sydän, uskoo Hannu Lindrooskin. Hän halusikin avoimeen, varsin isoon keittiöönsä kattavan varustelun.

Kun sopiva tontti oli löytynyt, oli Hannu Lindroosilla pitkä taival, ennenkuin hänen tarpeisiinsa ja toiveisiinsa sopiva talomalli tuli vastaan.

– Kävin pariinkin kertaan asuntomessuilla, ja ensimmäinen talomalli, joka suurinpiirtein vastasi toiveitani, löytyi Jukka-Talolta. Sitä pohdin pitkään ja mallia yritettiin muunnella suunnitelmiani vastaaviksi. Muutokset eivät kuitenkaan kaikilta osin onnistuneet, joten valinta oli lopulta rakentaa talo ihan täysin oman suunnitelman mukaiseksi, kertoo Lindroos.

Lindroos ei tarvinnut isoa talo. Lopputuloksessa on yhteensä 140 asuinpinta-alaneliötä. Ne koostuvat reilun sadan neliön ”päärakennuksesta” ja noin neljänkymmenen neliön saunarakennuksesta, joka toimii ison takkahuoneen ansiosta myös vierastalona.

Varsinaisen asuinrakennuksen pääosan muodostaa iso avoin tila – sisältäen muun muassa ison keittiön, suuren olohuoneen sekä makuuhuone-osion.

– Tämä on upein talo, missä minä olen koskaan asunut, kertoo lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen Hannu Lindroos.

Tontin koko on 1200 neliötä.

– En tarvitse yhtään isompaa tonttia. En ole mikään auringonottajakaan, joten senkään vuoksi en tarvitse isoa ulkotilaa. Tontti on pidetty mahdollisimman paljon luonnontilassa, halusin säilyttää tontilla ollutta kalliotakin niin paljon kuin mahdollista, kertoo Lindroos.

Talon rakentamisen taustalla ovat olleet lähiseudun ammattilaiset. Vastaavana rakennusmestarina toimi Markku Roininen. Rakennusprojektin osa-alueista ovat huolehtineet Aquacenter Oy, SähköRex ja LVI Jari Laiho sekä K-Rauta Kuninkoja.

– Rakentaminen sujui todella sujuvasti osaavien ammattilaisten kanssa, kuten myös lupa-asiat Naantalin kaupungin kanssa, kiittelee Lindroos projektiin osallistuneita.

Hannu Lindroos uskoo seuraavansa kesällä enemmän Kultarannan golf-kentän tapahtumia kuin televisiota.

Marko Vuosjoki