Ura Basket isännöi Varsinais-Suomen derbyssä Salon Vilpasta Kupittaalla keskiviikkona

Marius van Andringa ohittaa Vilpas-sentteri Jamuni McNeacea. Taustalla oleva Teemu Rannikko ei valitettavasti ole pelikunnossa. Kuva: Pekka Tenhonen.

KORIPALLO. Korisliiga palaa maajoukkuetauolta keskiviikkona 26. helmikuuta, jolloin Kupittaan palloiluhallilla on tarjolla todellinen urheilufanin herkkupala, paikallisottelu. Kaarinalainen Ura Basket isännöi Varsinais-Suomen derbyssä Salon Vilpasta kello 18.30. Joukkueet pääsevät otteluun hyvin levänneenä ja harjoitelleena, sillä vain Vilppaan Mikko Koivisto on pukenut pelipaidan päälleen viimeisen kahden viikon aikana. Koivisto oli mukana Susijengin kahdessa ensimmäisessä karsintaottelussa vuoden 2021 EM-kisoihin.

Kauden aikaisemmat derbyt ovat kirjattu kotijoukkueiden nimiin, kun Ura Basket otti yllätysvoiton huikealla viimeisen neljänneksen kirillään lokakuussa pelatussa trillerissä ja Vilpas hoiti omansa Salohallissa 20 pisteen voitolla. Paljon on muutoksia tapahtunut joukkueissa varsinkin ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Uralta lähti marraskuussa kaksi vahvistusta ja tilalle saapui kolme oivaa pelimiestä. Salossa on ulkomaalaisvahvistuksia nähty kauden aikana peräti yhdeksän. Osa miehistä on tosin vaihtunut Vilppaan järkyttävän loukkaantumissuman takia.

Jos oli Ura Basketilla viime kaudella huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa, niin tällä kaudella on salolaisilla. Hetken aikaa peräti kolme Susijengi-pelaajaa oli samaan aikaan loukkaantuneena, kun Juho Nenonen, Mikko Koivisto ja turkulaislähtöinen lajilegenda Teemu Rannikko olivat sairastuvalla. Pelimiehistä ainoastaan Koivisto on pelikunnossa tällä hetkellä. Rannikon pelit tältä kaudelta, ja kenties koko uralta, on valitettavasti pelattu. Mutta loukkaantumiset ei derbyä hidasta.

Ottelussa on mielenkiintoisia taistelupareja, mm. levyrihirmut Uran Dustin Thomas vs. Salon Jeremiah Wood ja heittäjien kamppailu Uran Marius van Andringa vs. Vilppaan Mikko Koivisto. Luvassa on varmasti jälleen tunnelmaltaan mahtava ottelu. Siitä pitävät huolen molempien joukkueiden kannattajat.

Ura Basket lähtee jälleen kerran derbyyn altavastaajana ja se antaakin joukkueelle pienen etulyöntiaseman. Kaikki paineet ottelun voitosta ovat Salon päässä, jossa taistellaan aina runkosarjan voitosta, kun taas kaarinalaiset kaipaavat kipeästi pisteitä, jotta pudotuspeleistä voi vielä haaveilla.