Sauvossa on alkuvuodesta myyty poikkeuksellisen paljon tontteja

Sauvon tekninen johtaja Taisto Nuutinen kunnan messupisteellä.

SAUVO. Sauvon kunta ja Sauvon Yrittäjät esittelivät Rakenna & Sisusta -messuilla Sauvon tonttitarjontaa ja palveluja sekä aktiivista yritystoimintaa. Tekninen johtaja Taisto Nuutinen kertoo, että viime vuosi oli hiljainen, mutta alkuvuodesta tonttikauppaa on tehty vilkkaasti.

– Poikkeuksellisen paljon on tehty kauppoja ja useammasta kaupasta neuvotellaan parhaillaan, hän iloitsee.

3000 asukkaan maalaiskunta tarjoaa monipuolisesti erilaisia tontteja niin metsästä, maantien varresta kuin meren rannalta.

– Kallenmäessä on nyt eniten tontteja tarjolla eli seurakuntakodin yläpuolella, mutta yksittäisiä tontteja on ympäri Sauvoa, Nuutinen esittelee.

Myös Kosken alueella Sauvon keskustassa on uusi asuntoalue, jossa on tarjolla omakoti-, pientalo- ja rivitalotontteja. Koulukeskus on vain puolen kilometrin päässä uudesta alueesta. Osmalahdessa puolestaan pääsee nauttimaan merellisestä tunnelmasta Paimionselän rannoilla. Asukkaiden käytössä on myös kaksi rantasaunaa sekä uimaranta.

Omakotien lisäksi Sauvoon rakentuu parhaillaan uusi koulu ja Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin asumisyksikkö, joka tulee työllistämään yli 20 henkeä.

– Tämänkokoisessa kunnassa ne ovat mittavia rakennusprojekteja. Ja tänä vuonna alkaa vielä uuden päiväkodin rakentaminen. Vanhan päiväkodin yhteyteen rakennetaan uudet tilat kahdelle ryhmälle eli noin 40 lapselle, Nuutinen kertoo.

Nuutisen mukaan messuilla ihmiset ovat yllättyneet positiivisesti siitä, kuinka nopeasti Sauvosta pääsee Turkuun.

– Sauvon keskustasta Turun keskustaan ajaa alle puolessa tunnissa. Moottoritietä pääsee nopeasti, vaikka kartalla näyttää, että Sauvo olisi kaukana, hän toteaa.

Samaan aikaan kun vanhemmat hieroivat tonttikauppoja Sauvon kunnan väen kanssa, lapset pääsivät etsimään kaivinkoneella aarteita messuosastolle tuodusta hiekkalaatikosta ja sitä kautta kiinni maalaiskunnan tunnelmaan.

Janica Vilen