Turun terveysasemille yksi ajanvarausnumero

PALVELUT. Turun terveysasemat ottavat 2. maaliskuuta käyttöön yhden yhteisen ajanvarausnumeron (02) 266 1130, joka on tällä hetkellä Keskustan terveysaseman puhelinnumero. Terveysasemien yhteiseen ajanvarausnumeroon odotetaan tulevan noin 320 000 puhelua vuodessa.

Samalla Kirkkotien, Mäntymäen ja Mäntymäen ruotsinkielisen, Runosmäen ja Varissuon terveysasemien sekä Maarian ja Mullintien lähipalvelupisteiden ajanvarausnumerot poistuvat käytöstä. Pansion ulkoistetun terveysaseman ajanvarausnumero (02) 266 1031 säilyy ennallaan.

Kuulo- ja puhevammaisille tarkoitettu tekstiviestipalvelu siirtyy myös yhteiseen numeroon, joka on Keskustan terveysaseman tämänhetkinen tekstiviestinumero 045 739 65882. Terveysasemien yhteydessä olevien hammashoitoloiden ajanvarausnumero (02) 266 0644 säilyy ennallaan.

Ajanvarausnumeron palveluajat pysyvät ennallaan (ma klo 7.30–15 ja ti–pe klo 8–15). Kaikki terveysasemille soitetut puhelut menevät yhteen puhelujonoon ja puheluita on hoitamassa joka päivä 25 hoitajaa. Ajanvarauspuhelimen kielivalikon tiedotteet ovat saatavilla jatkossa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yhteiseen ajanvarausnumeroon liittyy monta tavoitetta. Tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa kuntalaisten sekä yhteistyötahojen yhteydenottoa terveysasemalle ja samalla tarjota tasalaatuisempi palvelu kaikille asuinalueesta riippumatta. Asiakkaiden ei myöskään tarvitse tietää omaa terveysasemaansa, kun he haluavat varata ajan. Jatkossa on myös tarkoitus, että Turussa käytössä olevasta Omaolo-palvelusta asiakkaan täyttämät oirearviot siirtyvät suoraan ajanvarauspuhelimen puhelujonoon.