Taattistenjärven jäältä Mestiksen kuukauden pelaajaksi: Merimaskulainen Juho Virtanen keskittyy joukkueeseen

Merimaskulainen Juho Virtanen pelaa neljättä kautta Tutossa. Kuluva kausi on hänen ensimmäisensä varakapteenina.

Tutossa neljättä kautta pelaavan Juho Virtasen into jääkiekkoon syttyi jo pikkupoikana Taattistenjärven jäällä. Merimaskulainen hyökkääjä kokee olevansa onnekas, kun hän saa pelata ammattilaisjääkiekkoa lähellä kotiseutuaan.

NAANTALI. Tammikuu meni Tutossa pelaavalla Juho Virtasella erittäin hyvin: 24-vuotias hyökkääjä keräsi yhteensä 14 pistettä 10 pelissä. Pistesaldon myötä Mestis palkitsi Virtasen Kuukauden pelaaja -palkinnolla, mutta merimaskulainen kääntää puheenaiheen mieluummin itse joukkueeseen.

Osasi sitä palkintoa hieman odottaakin, kun tammikuu meni niin hyvin. Ei nämä henkilökohtaiset saavutukset ole kuitenkaan niin suuria asioita, kun kyseessä on joukkuelaji. Joukkueena pelataan ja tehdään töitä. Toki palkinto oli hieno juttu ja se nostaa itseluottamusta, mutta keskitytään joukkueena pelaamiseen, Virtanen sanoo.

Jääkiekkoilija jakaa tunnusta myös joukkuekavereilleen, sillä kenttämuutosten myötä Tuton peli alkoi kulkea paremmin.

Samassa kentässä pelaava kaveri on pelannut minulle hyviä paikkoja, niin on tullut maalejakin. Joukkuepeli on saatu hyvään kuntoon

Virtasen oma kypärä on vaihtunut kultaiseen, joka kertoo joukkueen eniten pisteitä keränneestä pelaajasta. KUVA: Shaun Duncan/TUTO Hockey Oy

Sisarukset veivät pelaamaan

Virtanen on lähtöisin naantalilaisesta VG-62-seurasta. Palo jääkiekkoon syttyi kuitenkin jo aiemmin kotona Merimaskussa sisarusten siivittämänä. Isosiskot pelasivat ringetteä ja isoveli harrasti judoa. Judoharjoituksiin pääsi osalliseksi myös Virtanen, jonka mukaan kyseiset kamppailut veljen kanssa tekivät hänestä periksiantamattoman.

Omat sisarukset ovat aina vieneet kentille ja pistäneet luistelemaan ympäri. Heitä saa kyllä kiittää. Kun pikkupoikana lämi jääkiekkoa Taattistenjärven jäällä, niin silloin tuli jo sellainen olo, että tätä haluaisi pelata niin kauan kuin mahdollista, Virtanen kertoo.

Moni jääkiekkoa ammatikseen pelaava on joutunut lähtemään seuran perässä vieraalle paikkakunnalle. Virtanen taas on saanut pelata koko uransa Turun seudulla. Hän kokee olevansa onnekas.

Onhan se iso plussa, kun ei ole tarvinnut lähteä kauemmas ja saanut Tutosta sopimuksen. En välttämättä lähtisikään kovin kauas pelaamaan.

Katse pudotuspeleissä

Viime kaudella Tuto otti pronssia. Pudotuspeleihin menossa olevien joukkueiden pistetilanteet ovat erittäin tasaiset, ja viimeiset runkosarjaottelut ovat ratkaisevia. Virtasen mukaan jokainen piste on tärkeä, jotta pudotuspelipaikka säilyy tai joukkue nousee vielä paremmille sijoituksille.

Kyllä me haluamme kotiedun pudotuspeleihin, sillä pelaaminen kotona on aina hienompaa kuin lähteä vieraspeleihin. Kun palaset loksahtavat paikoilleen ja kaikki pelaavat joukkueelle, mestaruus on mahdollinen, Virtanen kertoo.

Virtasen sopimus Tutossa jatkuu tämän kauden loppuun. Hän ei luonnollisesti voi kertoa sopimusasioista enempää, mutta ei vaikuta kuitenkaan stressaavan tulevaisuudesta.

Aina olen sanonut, että mennään päivä kerrallaan ja katsotaan, miten pystyy kehittymään jääkiekkoilijana. Tuto on Mestiksen kovimpia seuroja ja puitteet on kunnossa Kupittaalla. Ei ole tullut sellaista oloa, ettei jaksaisi lähteä hallille, vaikka siellä käy joka päivä.

Liisa Kallio