Yliskulman kylä houkuttelee uusia asukkaita perinteisellä maaseudulla: ”Maalle saa vielä muuttaa”

Yliskulma houkuttelee varsinkin lapsiperheitä muuttamaan kyläänsä.

Yliskulman kylä Liedossa tavoittelee asukasmäärän kasvua välttääkseen kylän kuihtumisen. Iso elävöittäjä Yliskulmassa on alakoulu, johon mahtuisi hyvin muutama oppilas lisää.

LIETO. Yliskulman kylän vanhempainyhdistys kustansi Yliskulman oman mainoksen, jonka tarkoituksena on houkutella uusia asukkaita kylälle. Mainoksen suunnitteli paikallinen Silja Selonen, joka on aktiivisesti mukana kylän toiminnassa.

– Meidän kylä on ollut aina vähän esillä, ja ollaan oltu vaatimattomasti hiljaa. Nyt oli hyvä aika näkyä, kun Liedon kunta lähti Rakenna & Sisusta -messuille, Selonen kertoo.

Messuilla näkymisen lisäksi mainoksen taustalla on toive saada Yliskulmalle lisää lapsiperheitä. Oppilasmäärän kasvu tekisi vain hyvää Yliskulman koululle. Koulussa on noin 80 oppilasta.

– Vielä ei ole hätää, mutta olemme ajoissa liikenteessä tämän asian kanssa. Olisi etu ja iso varmuustekijä, jos oppilasmäärä saataisiin nousuun, Selonen sanoo.

Luonto lähellä

Näkyvyyden saamiseksi Yliskulman kylän aktiivit haluavat myös tuoda esiin ajatusta siitä, että Suomen kaupungistuessa myös maalle muuttaminen on sallittua. Yliskulman parhaimpia puolia on Selosen mukaan etenkin luonto.

– Maalle saa vielä muuttaa. Täällä on paljon omaa tilaa, kun tontit eivät ole vierekkäin. Luonto ja komeat, isot metsät ovat lähellä. Tähtitaivaskin näkyy öisin, koska ei ole valosaastetta, Selonen kuvailee.

Selosen mukaan Yliskulmaa esitteleviä mainoksia ei ole tulossa tällä hetkellä enempää. Kuitenkin kyläläiset jatkavat yhteisen toiminnan parissa.

Liisa Kallio