Sauvo-Karunan kirkkoalueen seurakuntalaisilta kerätty palaute pääosin positiivista

Sauvon kirkossa järjestettiin 9. helmikuuta nuorekas messu, jonka jälkeen keräännyttiin seurakuntalolle Kirkkoalueen kuulumiset -tilaisuuteen.

Sauvo-Karunan kirkkoalue keräsi sunnuntaina 9. helmikuuta palautetta seurakuntalaisilta messun jälkeisessä tilaisuudessa Sauvon seurakuntatalolla. Kiitosta saivat kirkkoalueen toiminta ja työntekijät, mutta jumalanpalveluksesta löydettiin kehittämistä.

SAUVO. Nykyään Paimion seurakuntaan kuuluva Sauvo-Karunan kirkkoalue halusi kerätä seurakuntalaisilta palautetta ensimmäisestä vuodesta osana Paimiota. Sunnuntaina 9. helmikuuta järjestetty Kirkkoalueen kuulumiset -tilaisuus keräsi paikalle kymmenkunta ihmistä. Sauvo-Karunan kirkkoalueen vastaava kappalainen Kalle Elonheimo kertoo, että osallistujamäärä puhuu omaa kieltään seurakuntalaisten ajatuksista.

– Totta kai osallistujia olisi voinut olla enemmänkin, mutta eiköhän se kerro siitä, että ollaan tyytyväisiä toimintaan.

Tilaisuudessa palautetta kerättiin kirjallisesti. Kiitoksia kirkkoalue sai esimerkiksi työntekijöistä ja monipuolisesta toiminnasta, josta yhdellä palautteen antajalla oli pelkästään hyvää sanottavaa. Myös myönteinen kehitys kirkkoalueella huomioitiin kiitospalautteissa.

– Tilaisuuksia toivottiin enemmän. Se myös ilahdutti, että vapaaehtoistehtäviin oli halukkaita, Elonheimo kertoo.

Jumalanpalvelus kirvoitti palautetta

Seurakuntatalolla järjestetyssä tilaisuudessa sai antaa palautteena myös moitteita ja listata puutteita. Jumalanpalvelus nousi varsinkin esiin. Esimerkiksi yksi palautetta antaneista oli ihmetellyt, miksei Karunassa ollut joulupäivänä jumalanpalvelusta. Elonheimo kertoi, että sitä koskeva palaute otetaan huomioon tulevan joulun ohjelmassa.

Myös jumalanpalveluksesta keskusteltiin. Jumalanpalvelus järjestetään klo 12.30, mutta sen toivottiin palautuvan aiempaan aikatauluun, jolloin palvelus alkoi klo 10.

– Paimion kokoisessa seurakunnassa ei kannata pitää kahta jumalanpalvelusta samaan aikaan, sillä kirkkokansaa ei ole niin paljon. Ainakin kesän yli jumalanpalvelukset ovat klo 12.30. Selvitellään tässä kuitenkin, jos jumalanpalveluksia voisi pitää myöhemmin iltapäivällä. Silloin palvelus ei osuisi suoraan lounasaikaan. Myös muoto voi olla vapaampi, sillä kyseessä ei ole pääjumalanpalvelus, Elonheimo kertaa tilaisuuden antia.

Saadut palautteet ja toiveet auttavat suunnittelemaan toimintaa Sauvo-Karunan kirkkoalueella kuin myös koko seurakunnassa.

Sitoutuneita vapaaehtoisia tarvitaan

Sauvo-Karunan kirkkoalueella käynnistyi alkuvuonna toinen vuosi osana Paimion seurakuntaa. Elonheimon mukaan vuoteen lähdettiin iloisella ja eteenpäin katsovalla mielellä. Yksi kirkkoalueen painopisteistä on seurakuntalaisten sitouttaminen toimintaan.

– Tilaisuuksiin osallistuminen on arvokasta, mutta tilaisuudet täytyy myös suunnitella ja toteuttaa. Siihen tarvitaan vapaaehtoisia. Myös suntioväki on niukassa. Vapaaehtoissuntiot voisivat hoitaa esimerkiksi kasteita, vihkimisiä ja jumalanpalveluksia, jotka eivät ole niin vaativia kuin hautaan siunaamiset.

Elonheimo kertoo todenneensa Kirkkoalueen kuulumiset -tilaisuudessa ääneen, että yksi paikkakunnan kirkon toiminnan säilymisen edellytyksistä on siihen mukaan lähteminen. Hänen mukaansa vapaaehtoistoiminnassa ei yhden ihmisen tarvitse hoitaa kaikkea yksin.

– Mitä useampi on mukana, niin sitä harvemmin työ osuu omalle kohdalle. Jos pystyisi olemaan mukana esimerkiksi yhden toimintakauden, niin se olisi jo sitoutumista.

Liisa Kallio