Rauno Luttisen Maisema- ja naamatauluja -näyttely esillä Tuorlan Majatalossa vielä tämän viikon

KAARINA. Turkulaissyntyisen ja nykyisin Pyhärannassa asuvan kuvataiteilija Rauno Luttisen ekspressiivisten maalausten näyttely on esillä Tuorlan Majatalon salissa helmikuun ajan.

Kuvataiteilijana Luttinen on erikoistunut maisema- ja muotokuvamaalaukseen. Hänen laajan tuotantonsa tunnetuimpia tavaramerkkejä ovat ekspressiivisen voimakkaat vedot ja värit. Tuorlassa Luttiselta nähdään luontoaiheisten maisemamaalausten ja interiöörikuvauksien lisäksi mm. kaupunkinäkymiä Turusta, Raumalta ja Uudestakaupungista.

Näyttelyitä Luttinen on pitänyt aiemmin Turussa, Vakka-Suomessa ja Raumalla ja lähiympäristössä sekä Saksassa. Tämän lisäksi hän on kirjoittanut useita historiankirjoja, viimeisimpänä helmikuussa 2020 ilmestyvän mittavan Pyhärannan lähihistoriaan paneutuvat 500-sivuisen historiankirjan. Luttisen kuvituksia on nähty mm. Suomalaisen Yrittäjäliikkeen 100-vuotisjuhlakirjassa sekä kunnan matkailuteoksen vuodelta 2014.

Rauno Luttinen on taiteellisen työnsä lisäksi toiminut usean eri taideyhdistyksen hallituksessa ja Vakka-Suomen Taideyhdistyksen puheenjohtajana 2009–2016.

Tuorlan Majatalo Kaarinassa (Tuorlantie 1) on avoinna ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–16.