Raision kirkossa kuullaan sunnuntaina japanilaisen Takuto Kadowakin konsertti

RAISIO. Japanilainen kitaristi Takuto Kadowaki konsertoi Raision kirkossa sunnuntaina 16. helmikuuta kello 18. Konserttiohjelmassa kuullaan muun muassa Mauro Giulianin Gran sonata eroica, Einojuhani Rautavaaran Serenades of the Unicorn. Pjotr Tchaikovskyn Sentimental Walz -sävellyksessä ja Béla Bartókin Romanialaisissa kansanlauluissa Takuton kanssa soittaa huilisti Andrei Borshchev.

Takuto Kadowaki on opiskellut kitaran soittoa Koichi Kadowakin, Minoru Inagakin ja Masakazu Tokutaken johdolla. Hiroshiman yliopistossa hän on opiskellut vuosina 2011 – 2016 Bachelor of Arts -tutkintoa. Tällä hetkellä hän opiskelee klassisen kitaransoittoa Turun AMK:n Taideakatemiassa Timo Korhosen johdolla.

Vuonna 2015 Takuto Kadowaki osallistui Japanin kitarakilpailuun, jossa voitti ensimmäisen palkinnon sekä opiskelijasarjassa että korkeammalla tasolla. Hän on osallistunut kamarimusiikkifestivaaleille Madridissa 2015, Shimanamissa 2016 ja 2017. Vuonna 2018 hän on osallistunut Hiroshiman, Tampereen, Saksassa Nürtingenin ja Liettuassa Baltian kitarafestivaaleille. Hän konsertoi myös Turussa vuonna 2018.

Vuosi sitten Takuto Kadowaki oli kuuntelemassa kamarimusiikkikonserttia Raision kirkossa. Hän ihastui kirkon tunnelmaan ja akustiikkaan. Hänen toiveenaan oli pääsevänsä konsertoimaan Raision kirkkoon. Nyt on tuon konsertin aika.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma on maksullinen.