ETTAKIN KUKISTI LOIMUN – TAISTELU PUDOTUSPELIPAIKOISTA TIIVISTYY

LENTOPALLO. Hyvä alku ei kantanut Loimua voittoon viikonlopun toisessakaan vierasottelussa, vaan myös sunnuntain ottelu Oulussa kääntyi avauserän voittamisen jälkeen Loimun 3–1 (18–25, 26–24, 25–16, 25–22) tappioksi.

Ottelun avauserä käynnistyi lauantain Joensuun ottelun tapaan Loimun komennossa. Tilanteessa 7–12 Ettan Olli Kuoksa oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä, mutta sekään ei auttanut, vaan Loimu voitti erän selvin lukemin. Toisen erän ensimmäisessä pallossa Loimustakin tuttu Ettan tähtipelaaja Jan Helenius loukkasi nilkkansa ja hänet kannettiin pois kentältä. Olisi voinut kuvitella että Mestaruusliigan tammikuun parhaan pelaajan kentältä kantaminen olisi lamaannuttanut isännät, mutta tapaturma päinvastoin sytytti ettalaiset taistelemaan kahta kovemmin Janne Marttilan ja Ville Sorvojan johdolla. Loimulla näytti kuitenkin vielä olevan valttikortit käsissään, kun se siirtyi Kasimir Vuorisen ässäsyötöllä 21–22 johtoasemassa viettämään Ettan aikalisää. Aikalisän jälkeen Etta nousi tasoihin Tamir Hershkon hyökkäysvirheellä. Tämän jälkeen ote siirtyi lopullisesti pois Loimulta ja Etta aloitti rynnistyksensä ottamalla toisen erän nimiinsä Juuso Kontion johdolla.

Kolmas erä kääntyi kymmenen pisteen kohdalla Ettalle ja isännät pitivät komennon erässä loppuun asti vieden voiton selvin numeroin. Neljäs erä oli jälleen tasaisempi ja loimulaisilla heräsi toiveet siirtää ottelun ratkaisu viidenteen erään. Nämä haaveet kuitenkin kariutuivat tilannetta 20–19 seuranneisiin kolmeen peräkkäiseen syöttövirheeseen. Neljäs erä ja samalla koko ottelu päättyi Tamir Hershkon syöttövirheeseen.

– Tasaista vääntöä pelin jokaisella osa-alueella. Mun mielestä yksi ero oli tänään se että ettalaiset veteli hyvin yläkäsiin. Tuntuu että oltiin hajulla mitä tapahtuu ja mistä hyökkäyksiä tulee, mutta ukot veti kovalla kädelle ylös ja ratkaisi paljon pahoja tilanteita. Etta sai myös leijasyötöllään tuhoja aikaiseksi, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Joukkueiden parhaiden pelaajien palkinnot pokkasivat Loimulta Blake Leeson ja Ettalta Juuso Kontio. Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Leeson, jolle kirjattiin 20 pistettä. Trent O’Dea teki hänenkin itselleen hyvin tyypillisesti 14 pistettä tehoin +12. Loimun kapteeni Tamir Hershko teki 11 pistettä, mutta sortui virheisiin niin että tehot jäivät kaksi pistettä pakkaselle. Myös toinen yleispelaaja Kasimir Vuorinen oli vaikeuksissa tehojensa kanssa. Hän teki 8 pistettä tehoin +1. Ettan pisteet jakautuivat Jan Heleniuksen loukkaannuttua tasaisesti. Hakkuri Ville Sorvojalle ja yleispelaaja Janne Marttilalle kirjattiin 17 pistettä mieheen ja toisen erän alussa Heleniuksen korvanneelle Juuso Kontiolle vain yksi piste vähemmän. Loimun vähiin onnistujiin Oulussa lukeutui myös libero Avery Aylsworth, joka vastaanotti 54% tarkkuudella ja puolusti sen lisäksi hyvin ja uhrautuvasti pitkin Oulun urheilutaloa.

– Kovaa taistelua, mutta tulosta ei tänään tullut. Täytyy palata salille ja korjata ongelmat, käänsi Blake Leeson katsettaan jo tuleviin otteluihin.

Loimulla onkin nyt koko viikko aikaa hioa peliään takaisin voitokkaalle uralle. Lauantaina Loimu saa Raisiossa revanssin Karelian Hurmoksesta. Kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, joka Loimun olisi lähes pakko voittaa. Näin ollen oranssimustat tarvitsevatkin kotiyleisöltä tukea ja niin sanotun seitsemännen kenttäpelaajan katsomosta kentälle.