Paimion kaupunki tukee nuorten työllistymistä ensi kesänä

PAIMIO. Paimion kaupunki on päättänyt palkata kesätöihin 50 nuorta noin kuukauden ajanjaksoille 822 euron kuukausipalkalla. Kesätöitä voivat hakea 16–18-vuotiaat paimiolaiset. Valinnat tehdään haastattelujen ja arvonnan kautta. Lisäksi 10–15 nuorta tulee saamaan paikan sosiaalisin perustein.

Hallitus on päättänyt, että kesätöihin valitaan sellaisia nuoria, jotka eivät ole saaneet kaupungilta kesätyöpaikkaa viime vuonna. Rajoitus ei koske sosiaalisin perustein tehtävää valintaa.

Hakuaika kaupungin kesätyöpaikkoihin kuntarekry.fi -palvelussa päättyy 24. helmikuuta.

Lisäksi kaupunki myöntää kesätyöllistämistukea yrityksille, jotka palkkaavat 16–20-vuotiaita nuoria tai vuonna 2020 ammattiin valmistuvia. Tukea myönnetään vähintään kahden viikon ja enintään neljän viikon tukijaksoille. Tuen enimmäismäärä on 14 euroa päivässä. Nuoren on oltava kirjoilla Paimiossa, mutta yrityksen ei tarvitse olla paimiolainen.

Tukea voi saada myös tänä keväänä ammattiin valmistuvista alle 25-vuotiaista nuorista, jos työ liittyy nuoren koulutukseen. Tukea voi saada kahden kuukauden työllistämisjaksolle 400 euroa tai kolmen kuukauden jaksolle 800 euroa.

Kolmantena työllistämistoimena kaupunki myöntää myös 4H-yritystukea. Tuki suunnataan 4H-yrityksen tarvike- ja aloituskustannuksiin ja sen suuruus on 35 euroa per yritys. Lisäksi kaupunki tukee 4H-yrityksiä tarjoamalla maksutta käyttöön kaupungin tiloja.

4H-yrittäjät ovat 13–28-vuotiaita paikallisen 4H-yhdistyksen jäseniä. 4H-yrittäjyys on pienimuotoista, sivutoimista ja usein myös kausiluonteista. Kyseessä on harrastus, jossa voi kokeilla yrittäjänä toimimista ja samalla saada ansioita.

Janica Vilen