Liedossa kiinnostaa luonnonläheisyys ja helppo matka Turkuun

Liedon kaavoitusinsinööri Juha Mäki satsaa kaavoitustyössä luonnonläheisyyteen.

LIETO. Liedon kaavoitusinsinööri Juha Mäki esitteli Rakenna & Sisusta -messuilla Liedon uusia asuinalueita. Loukinaisten Hinttalankujalta, viitisen kilometrin päästä keskustasta, on juuri tullut myyntiin viisi tonttia. Kirkonseudulla Talviniitty 2 -alueella tontteja on tarjolla toistakymmentä.

– Talviniityn ykkösalue myytiin viime vuonna ja kakkosalue tuli myyntiin nyt. Kunnallistekniikka saatiin siellä juuri valmiiksi, kertoo Mäki.

Lisäksi yksittäisiä tontteja on tarjolla ympäri Lietoa.

– Meillä on Liedossa myös hyvät yritysalueet, joissa työskentelee paljon ihmisiä. Jos työpaikka löytyy vaikka Avantin yritysalueelta, voisi olla kiva asua Loukinaisissa luonnon keskellä ja kulkea töihin parin kilometrin päähän polkupyörällä, pohtii Mäki.

Luonnonläheisyys onkin yksi suurin vetovoimatekijä Liedossa. Lisäksi arvostetaan hyviä yhteyksiä Turkuun sekä autolla että joukkoliikenteellä. Myös palvelut ja harrastusmahdollisuudet keräävät kiitosta.

– Lieto on pärjännyt hyvin monta vuotta yritysmyönteisyyttä mittaavissa tutkimuksissa. Ja nyt Lieto valittiin myös liikkuvien kuntien kärkikolmikkoon, Mäki mainostaa.

20 000 asukkaan Liedossa tavoitellaan prosentin vuosittaista kasvuvauhtia, mikä tarkoittaa keskimäärin 200 uutta asukasta vuodessa.

Tarvasjoen vanhat talot myynnissä

Lieto myi messuilla myös Tarvasjoella vaille käyttöä jääneitä taloja. Myynnissä on entinen kunnantalo, lääkärintalo ja nuorisotila. Vuonna 1947 rakennetussa kunnantalossa neliöitä on 1 470. Lääkärintalo on valmistunut 1967 ja siinä neliöitä on 2 670. Entinen nuortentila on rakennettu 1959 ja siinä neliötä on 1 500. Kaikki rakennukset sijaitsevat Hämeen Härkätien varressa.

Janica Vilen