Paimion kaupungin vuokrasopimus Marjaniemessä päättyy helmikuussa

50 vuotta kestänyt Marjaniemen vuokrasopimus Paimion ja Sauvon välillä päättyy helmikuun 17. päivä. Tulevan kesän leirit Paimio järjestää kuitenkin yhä Sauvossa.

SAUVO, PAIMIO. Paimion kaupunki on vuokrannut Sauvossa Marjaniemen leiri- ja virkistysaluetta jo 50 vuoden ajan. Enää vuokralaisena ollut Paimion kaupunki ja vuokranantajana toiminut Sauvon kunta eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

– Tilanteeseen johti eri tekijät. Lähtökohta on se, ettei löytynyt yhteisymmärrystä uuden vuokrasopimuksen ehdoista, Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki kertoo.

Sauvon kunnan vs. kunnanjohtaja Leena Pieniniemen mukaan kunta aikoo ensimmäiseksi tarkistaa Marjaniemen alueen vuokrasopimuksen päätyttyä.

– Teemme suunnitelmat maaliskuun jälkeen. Ensin tarkastamme ylläpitotarpeet. Katsotaan, mitä Marjaniemen kanssa on mahdollista tehdä ja minkälaisia tarpeita siellä on.

Marjaniemen asemakaava on edelleen suunnitteluvaiheessa Sauvon kunnan teknisen johtajan Taisto Nuutisen mukaan. Alueelle on kaavailtu virkistysalueen lisäksi kolmea asuinrakennusta, mutta kaavoitusta ei ole vahvistettu.

Alkuun kahden vuoden vuokrasopimus

Aiemmin Marjaniemessä järjestetyille Paimion kaupungin kesäleireille on jo löytynyt uusi paikka. Jatkossa leirit järjestetään Karunan Kalliorannassa Sauvossa. Vuokranantajana alueella toimii Karunan Urheilijat ry. Vuokrasopimuksesta uupuvat vielä allekirjoitukset, joiden pitäisi järjestyä helmikuun aikana.

– Vuokrasopimukseen sisältyy tämä ja ensi kesä. Tämä on kuntalaisillekin uusi tilanne, joten ei tehdä heti vuosikymmenien sopimusta. Kunhan vain sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy sopimuksen, alamme suunnitella leirejä, Paimion kaupungin vapaa-aikatoimen päällikkö Mia Konradsdal kertoo.

Aiemmin Paimion kesäleirit on järjestetty Marjaniemessä Sauvossa. Kuva: Tuomo Haapala.

Nykyaikaisemmat puitteet

Karunan Kalliorannassa on tarkoitus järjestää myös kolme leiriä, kaksi kesäkuussa ja yksi elokuussa, kuten Marjaniemessäkin. Yhdelle leirille mahtuu 50 leiriläistä. Konradsdal löytää paljon hyviä puolia uudesta leiripaikasta.

– Karunassa on sisävessat toisin kuin Marjaniemessä. Joillekin se voi olla kynnyskysymys. Puitteet ovat myös nykyaikaisemmat, vaikka majoitus onkin yhä teltoissa. Karunassa on myös helpompi siirtyä mahdolliselta sateelta suojaan tanssilavan katokseen tai päärakennukseen.

Karunan Kalliorannasta löytyvät myös kaksi saunaa, pukuhuoneet sisävessoineen ja hyvät uintimahdollisuudet meren rannalla. Konradsdalin mukaan muutto Karunaan on vain positiivinen asia.

– Muutos on mahdollisuus, ja tästä on hyvä jatkaa. Yhteistyö Sauvon kanssa on yhä saumatonta, mutta Karunassa vuokranantaja on Karunan Urheilijat eikä Sauvon kunta. Toki resurssit ovat fyysisesti erilaiset paikan vaihtumisen myötä, mutta mukavat, kivat ja mieleenpainuvat leirit on lapsille tulossa, hän toteaa.

Liisa Kallio