Nousiaisissa saa itse määrittää tonttinsa hinnan

Asukkaita edustava Kirsi Tapani ja kunnan vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi suosittelevat Nousiaista hyvillä mielin.

NOUSIAINEN. Nousiaisten messuosastolla päivysti sekä kunnan vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi että asukkaita edustanut Kirsi Tapani. Nousiainen erottui messuilla sillä, että heillä tontin hinnan määrittävät myyjän sijaan ostajat.

– Nousiaisissa, Maskussa ja Mynämäellä asukasmäärät vähenevät koko ajan, joten jotain on pakko keksiä. Me kokeillaan nyt tätä systeemiä, jossa ostajat saavat päättää, Kangasniemi sanoo.

Tontteja huutokaupataan Huutokaupat.com -palvelussa. Esimerkiksi Matinkujalla olevan tontin huutoaika päättyy 25. helmikuuta. Muitakin tontteja on huudettavana juuri Karhunperkon alueelta, joka sijaitsee 2,5 kilometrin päässä keskustasta lähellä hyviä liikuntapalveluita. Yhtenäiskoululle matkaa tulee 1,8 kilometriä. Maaliskuussa huudettavaksi on tulossa yksi tontti myös kirkonseudulta.

Samassa palvelussa kaupataan myös Mynämäen tontteja.

Kirsi Tapani suosittelee Nousiaista kotikunnaksi hyvillä mielin.

– Siellä on ihmisen hyvä olla. Ja lapsetkin tykkäävät asua Nousiaisissa. Löydämme sieltä myös kaikki vapaa-ajan palvelut, Tapani kehuu.

Janica Vilen