Masku juhlii terveitä koulujaan – Rivieran alue kiinnostaa sekä asujia että yrittäjiä

Maskun elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen esitteli Maskun tontteja kolmen kärjellä.

MASKU. Masku mainosti juuri ennen Rakenna & Sisusta -messuja ilmestyneessä Uuteen kotiin -lehdessä sitä, että kunnassa on nolla lasta väistötiloissa. Kurittulan koulun valmistumista on juhlittu kunnassa, sillä lasten evakkovuodet koskettivat suurta osaa maskulaisperheistä. Nyt kun kouluremontit on tehty, toivotetaan tervetulleeksi myös uudet asukkaat. Uutta Kasitietä pitkin hurauttaakin Maskuun nykyään hetkessä.

Messuilla tonttimyynnissä oli selkeä kolmen kärki: Kanta-Maskussa Pirttimäki, Lemussa Kallela ja Askaisissa Haapaniemi.

Pirttimäki on kiinnostanut selkeästi eniten hyvien yhteyksien vuoksi. Sieltä ajaa vartissa Turkuun. Kallelassa ja Haapaniemessä on tarjolla enemmän maalaismaista asumista hyvillä palveluilla, sanoo Maskun elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen.

Maskun osastolla kävi paljon potentiaalisia ostajaehdokkaita, joista moni oli tutustunut tonttitarjontaan jo ennalta ja tuli messuille kyselemään lähinnä lisätietoja.

Rivieran alueen kehityksestä kyseltiin ahkerasti osastolla. Viime viikon jälkeen Maskun kunnalla ei ole enää ainuttakaan yritystonttia tarjolla Rivieralla. Kaikki on nyt joko myyty tai varattu. RealPark Masku Oy on ostanut Terrawise Oy:n alueen, mikä on osaltaan virkistänyt myös muiden tonttien kysyntää. Viime viikolla Masku teki kaupat Turun Trailertukku Oy:n kanssa. Se alkaa rakentaa Kiisan-Pirtin puoleiselle yritysalueelle.

Toivo Sukari suunnitteli aikanaan Rivieralle myös kauppakeskusta. Kauppakeskuksen alue on vaihtanut omistajaa viime vuonna. Uusista suunnitelmista saadaan lisätietoa lähiaikoina.

Janica Vilen