Martinkirkkoon avataan veistosnäyttely

SEURAKUNTA. Sunnuntaina 23. helmikuuta kello 12 avautuu Martinkirkossa psykoterapeutti Pekka Larkelan retrospektiivinen Ihmisen tie -veistosnäyttely, jossa on esillä veistoksia vuodesta 1989 lähtien aina tähän päivään asti.

Pekka Larkela on itseoppinut tuottelias kuvanveistäjä. Oppinsa kuvanveiston saloihin hän on saanut maineikkaan turkulaisen kuvanveistäjä Sinikka Mäki-Lertolan opissa.

– Olen tehnyt psykoterapeuttina pitkään töitä ihmisten parissa kulkien heidän rinnallaan monissa arjen eri elämäntilanteissa. On siis aika luonnollista, että myös veistokseni heijastelevat ihmisenä olemista kaikissa muodoissaan, kertoo Larkela.

Larkela käyttää töissään monia eri tekniikoita. Osa veistoksista on tehty savesta polttamalla, osa sementtiin valamalla ja uusimpina tekniikoina paperisavi ja lekaharkko. Veistosten muotokieli ammentaa vahvasti kristillisistä arvoista ja aihepiiristä.

Esikuvakseen Larkela mainitsee erityisesti ranskalaisen kuvanveistäjä Auguste Rodinin. Hän oli 1800-luvun huomattavimpia kuvanveistäjiä ja modernin veiston uranuurtaja.

– Jokainen on meistä ainutkertainen ja samalla myös rikkinäinen ja jokaisella meistä on oma tarinansa. Jos pystyn töilläni välittämään jotakin ihmisenä olemisesta, olen tyytyväinen, sanoo Pekka Larkela.

Näyttely on esillä 3. huhtikuuta asti perjantaisin kello 14–18 sekä kirkon tilaisuuksien yhteydessä.