LOIMULLE TÄRKEÄ VIERASPISTE KOKKOLASTA

LENTOPALLO. Pudotuspelipaikastaan taisteleva Raision Loimu käynnisti Kokkola-Rovaniemi vieraskiertueensa keskiviikkona 19. helmikuuta Kokkolasta, josta tarttui matkaan yksi vieraspiste. Vuoristoratamaisesti edenneen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 3–2 (25–16, 21–25, 19–25, 25–17, 15–13) kotivoitto. Loimun kokoonpanosta puuttui merillä komennuksella ollut matruusi Tomi Saarinen ja muutamilla pelaajilla oli orastavia flunssan oireita. Tiikereiden puolella Mestaruusliigassa debytoi Kuortaneen urheiluopistolla nuorten maajoukkueen kanssa majaansa normaalisti pitävä Joska Försti. Hänen debyyttinsä oli onnistunut, sillä hän kantoi passivastuun liki koko ottelun.

Ottelun avauserä oli Tiikereiden hallintaa. Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa isäntien syöttöjen kanssa. Erä repesi tilanteesta 16–14 selvin 25–16 numeroin isännille. Aivan erän lopussa vaihdosta syöttämään tullut Benjamin Montonen kuritti vieraita kolmella peräkkäisellä ässällä. Toinen erä oli tasainen, mutta Tiikereiden virheet ratkaisupalloissa käänsivät erän Loimulle. Erä päättyi Trent O’Dean torjuntapisteeseen.

Kolmannen erän ratkaisija oli 71% tehoin hyökännyt Väinö Rahko, joka sai myös kunnian syöttää erän päätökseen ässäsyötöllä. Samalla Loimu varmisti itselleen tärkeän vieraspisteen. Jos kolmas erä oli Rahkon, niin neljäs oli isäntien Jiri Hännisen. Tämä yksi kuluvan liigakauden kirkkaimmista tähdistä johdatti Tiikerit erävoittoon ja siirsi ottelun ratkaisun viidenteen erään.

Viides erä alkoi erikoisesti, kun yhdeksästä ensimmäisestä pallorallista peräti kuusi päättyi torjuntapisteeseen. Vahvan torjuntapelaamisen jälkeen Tiikereiden vaihtopenkiltä asteli jälleen syöttökulmaukseen ensimmäisen erän ratkaissut Benjamin Montonen, joka syötti jälleen kaksi ässää. Loimun päävalmentaja Kasper Vuorisen aikalisä onneksi katkaisi syöttöputken. Loimu hivuttautui vielä rinnalle Tamir Hershkon johdattamana. Loimun puhti ei kuitenkaan ihan riittänyt voittoon asti, vaan viimeinen erä meni pienimmällä mahdollisella marginaalilla isännille.

Ottelun paras pistemies oli Jiri Hänninen, jolle kirjattiin 23 pistettä. Ex-loimulainen hakkuri Oskari Keskinen ja yleispelaaja Jere Mäkinen tehtailivat 17 pistettä. Loimusta hakkuri Blake Leeson teki 18 ja yleispelaajista Tamir Hershko 15 ja Väinö Rahko 13 pistettä. Parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat Väinö Rahko ja Jiri Hänninen.

Loimun tärkeät ottelut jatkuvat jo tänään torstaina, jolloin Rovaniemellä asettuu vastaan Team Lakkapää.