LOIMU VIRHEILI TÄRKEÄT PISTEET HURMOKSELLE

LENTOPALLO. Lentopallon Mestaruusliigassa on käynnissä kiihkeä taistelu pudotuspelipaikoista ja -asetelmista. Raision Loimu on valunut sarjataulukossa taistelemaan sijoista 6.–9. Ducksin, Ettan ja Hurmoksen kanssa. Ja lauantain 0–3 (22–25, 19–25, 25–27) kotitappio Karelian Hurmokselle tiesi Loimun valahtamista juuri tuolle 9. sijalle, eli ensimmäiselle pudotuspeleistä ulos jäävän paikalle.

– Tuntuu että oli tasainen peli, mutta silti jäätiin joka osa-alueella jälkeen. Virheitä tuli. Etenkin syöttövirheitä tuli koko ajan. Aika aaltoilevaa peliä, harmitteli Loimun heikon vastaanoton perässä ottelun lyhyydestä huolimatta raskaan iltapuhteen suorittanut passari Tomi Saarinen.

Mestaruusliigan kuntopuntari ei tällä hetkellä Loimua imartele. Käsillä on kauden tähän asti tärkeimmät pelit päävastustajia vastaan ja Loimun tappioputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Joukkueen viisari osoittaa siis väärään suuntaan. Viime otteluissa Loimun päällimmäinen ilonaihe on ollut Blake Leesonin hakkuripelaaminen ja Trent O’Dean totutun vahvat otteet keskiosastolla. Lauantainakin yleispelaajat olivat jälleen vaikeuksissa. Sekä Tamir Hershko että Kasimir Vuorinen jäivät tehoissa pakkaselle. Yleispelaajaosaston valonpilkahdus oli Väinö Rahkon ensiminuutit peliasussa tämän kalenterivuoden puolella.

Lauantaina päällimmäiset syyt tappiolle oli valtava määrä omilla virheillä Hurmokselle lahjoitetut pisteet sekä vieraiden vahva syöttötyöskentely. Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa läpi ottelun ja lisäksi ihan jokaisella osa-alueella oli epätarkkuutta otteissa. Ottelun jokainen erä päättyi Loimun pelaajan tekemään virheeseen.

Loimun etsikkoaika oli pitkän erätauon jälkeen, kun Hurmos kenties odotti voiton tulevan jo itsestään. Loimu nousi erän lopussa Joel Laakson syöttövuorolla rinnalle ja ohikin, mutta lopullinen sinetti jäi iskemättä, kun Laakson syöttö painui pitkäksi tilanteessa 25–24. Virhe oli harmillinen päätös hyvälle syöttövuorolle, sillä paineet olivat jo selvästi siirtyneet Hurmoksen kenttäpuolisolle. Tämän jälkeen Hurmos puristi väkisin rinnalle ja ohi.

– Pelattiin hyvin 2,5 erää, mutta sitten alettiin odottamaan voiton tulevan itsestään. Jos Loimu olisi hoitanut kolmannen erän, niin en osaa sanoa miten olisi käynyt, kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Aigars Birtzulis.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Blake Leeson, joka teki 20 pistettä tehoin +12. Muut Loimun laitapelaajat jäivät tehoissa pakkasen puolelle. Trent O’Dea teki 8 pistettä. Hurmokselta hakkuri Ville Louhela ja keskipelaaja Eugene Stuart tekivät 11 pistettä mieheen. Ottelun merkittävin tilastomerkintä oli kuitenkin Loimun virheillään Hurmokselle tekemät peräti 31 pistettä mikä on kolmen erän otteluun paljon. Näistä virheistä 16 syntyi syöttövirheillä.

Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen ei silitellyt tappioputkeen ajautunutta joukkuettaan:

– Meillä on sellainen tilanne että siinä on nyt ryhmä poikia eikä yhtään miestä. Enkä puhu nyt iästä. Meidän vastanotto on ollut haavoittuvainen koko kauden ja se jatkui tänään. Ja syöttöpelaaminen taas on ollut heikkoa.