Liedon keskustaan tulossa kymmenittäin asumisoikeusasuntoja

TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Nuolemontielle yhteensä 35 kerrostaloasuntoa. Pohjola Rakennus puolestaan rakentaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle Liedon Jokihelmeen yhteensä 28 asuntoa.

LIETO. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Nuolemontie 22 yhteensä 35 kerrostaloasuntoa. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuun lopussa.

Kuusikerroksisen talon asuntojakauma on monipuolinen.

Asuntovaihtoehtoja on tupakeittiöllisistä 38 m² yksiöistä tilaviin 78 m² neljän huoneen perheasuntoihin, joissa on kaikissa tilava parveke. Asuntoihin tulee ajattomat ja kestävät laminaattilattiat ja maalatut seinät. Pesuhuoneet puolestaan laatoitetaan nykyaikaisilla laatoilla, ja kaikissa asunnoissa on oma sauna, myyntineuvottelija Ida Pajamäki TA-Yhtiöistä kertoo.

Piha-alueelle rakennetaan lasten leikkialue ja autoille on lämpötolpallisia paikkoja. Kiinteistö on täysin savuton.

Asunnot valmistuvat hyvälle sijainnille Liedon keskustaan. Kaikki tärkeät päivittäispalvelut, kuten terveyskeskus, ruokakaupat, pankit sekä kirjasto sijaitsevat aivan kotinurkilla. Liedon keskustan alueella toimii useampia päiväkoteja ja perusopetusta tarjoavat koulut sekä lukio löytyvät parin kilometrin säteeltä, Ida Pajamäki kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

Jokihelmeen 28 asumisoikeusasuntoa

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle rakennettavaan Liedon Jokihelmeen tulee yhteensä 28 asuntoa. Jokihelmen rakentaminen on aloitettu joulukuussa 2019 ja asunnot ovat muuttovalmiita joulukuussa 2020.

Liedon Jokihelmi valmistuu erinomaiselle paikalle Liedon keskustaan ja tuo hienosti monipuolisuutta asumisvaihtoehtoihin tähän poikkeuksellisen hyvät palvelut omaavaan kortteliin, Maria Aspala Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lta sanoo.

Jokihelmi on osa Liedon keskustaan rakennettavaa aluehanketta, jossa on viisi 5-kerroksista asuinkerrostaloa sekä parkkihalli.

– Kunnan erinomaisella asioiden edistämisellä olemme kehittäneet yhden Liedon hienoimmista asuinympäristöistä ennakoitua nopeammassa aikataulussa. Kohteiden valmistuessa ensi vuoden loppupuolella olemme luoneet upean naapuruston ja mukavuusalueen tuleville asukkaille, toteaa Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Antti Saarinen.

Ensimmäiset kaksi kerrostaloa, Liedon Säästöpankille rakennettu As Oy Liedon Kyöstinkartano I valmistui toukokuussa 2019 ja Pohjola Rakennuksen omaa asuntotuotantoa oleva As Oy Liedon Rauha elokuussa 2019. As Oy Kyöstinkartano I:ssa on yhteensä 38 asuntoa ja Liedon Rauhassa 28 asuntoa. Rakenteilla oleva Aurahovin Senioripalveluille rakennettava 38-asuntoinen seniorikoti valmistuu kesällä 2020.

Liedon Säästöpankille rakennettavan As Oy Liedon Kyöstinkartano III:n rakennuslupa jätettiin tammikuussa 2020. Rakentamisen on tarkoitus alkaa parkkihallin valmistumisen jälkeen huhtikuussa. Rakennustyöt ovat valmiit kesällä 2021, jolloin koko alue valmistuu.