Kustavi houkuttelee merenrantatonteilla

Kustavin rakennustarkastaja Meri-Tuuli Ojala esitteli messuilla Takvikin aluetta.

KUSTAVI. Kustavin kunta esitteli Rakenna & Sisusta -messuilla erityisesti Takvikin aluetta, johon lähdetään pian kaavoittamaan uusia tontteja niin vakituisille kuin vapaa-ajankin asukkaille.

– Uskoisin, että puolen vuoden tai viimeistään vuoden kuluttua saadaan tontteja myyntiin, kertoo messuosastolla päivystänyt rakennustarkastaja Meri-Tuuli Ojala.

Tällä hetkellä Takvikin alueella on jonkin verran vakituista asutusta, vapaa-ajan asuntoja ja muun muassa leirikeskus.

– Takvik on upea paikka! Siinä on kallioinen ranta ja hienot merinäkymät moneen suuntaan. Tontit suunnitellaan niin, että mahdollisimman monesta aukeaa merinäköala. Odotan jo mielenkiinnolla, millaista huomiota uusi alue herättää, Ojala kommentoi.

Keskustaan Takvikista tulee noin kolme kilometriä. Alueella on myös uimaranta ja laituri. Lisäksi kaavoitusprosessissa harkitaan paikkaa venelaiturille.

Kustavissa on tontteja myynnissä myös Kirkonmäellä ja esimerkiksi Vartsalassa pienen lossimatkan takana.

– Ihmiset muuttavat sinne mielellään hyvien yhteyksien vuoksi. Lisäksi moni on muuttanut siellä olevan vapaa-ajan asuntonsa vakituiseksi. Monella on ollut jo pitkään hyvin varusteltu ja ympärivuotisesti asuttavissa oleva mökki, joten muutos on ollut helppo tehdä, Ojala kertoo.

Yleensä saarikohteissa ei kyseisiä muutoksia tehdä, mutta Vartsalaan on tarpeeksi hyvät yhteydet. Kustavi suhtautuu muutoksiin myönteisesti, sillä se on myös helppo tapa saada uusia kuntalaisia.

– Tietyt kriteerit pitää kuitenkin täyttyä esimerkiksi paloturvallisuuden ja energiatehokkuuden suhteen, Ojala muistuttaa.

Ojalan arvion mukaan ihmisiä houkuttelee Kustaviin ennen kaikkea rantakohteet ja tunnelma.

– Luonnonläheisyys, turvallisuus ja pienen kunnan yhteisöllisyys – niitä ihmiset kaipaavat, hän toteaa.

Janica Vilen