Kaarinan Yrittäjien uusi puheenjohtaja tuntee pk-yritysten haasteet

Karoliina Heiskanen aloitti vuodenvaihteessa Kaarinan Yrittäjien puheenjohtajana.

Kaarinan Yrittäjien alkaneen vuoden ykköstavoite on laajentaa toiminta kattamaan koko Kaarina Piispanristiltä Piikkiöön. Puheenjohtaja Karoliina Heiskanen korostaa verkostoitumisen luomia mahdollisuuksia.

KAARINA. Kaarinan Yrittäjät sai vuodenvaihteessa uuden ja innokkaan puheenjohtajan, kun Marika Haatajan siirtyessä syrjään Karoliina Heiskanen otti puheenjohtajan pestin vastaan. Heiskanen kertoo oman ammatinsa ansiosta ymmärtävänsä hyvin kaarinalaisten pk-yritysten nykypäivän haasteet.

– Työskentelen oman yritykseni, Yritysvalmennus EnterFindin, parissa yritys- ja työyhteisövalmentajana sekä liikkeenjohdon konsulttina. Ammattini vuoksi ymmärrän oikein hyvin pienten ja keskisuurten yritysten haasteita ja uskon, että puhun heidän kanssaan samaa kieltä, kertoo Karoliina Heiskanen.

Ennen puheenjohtajuuttaan Heiskanen ehti olla vuoden Kaarinan Yrittäjien hallituksessa. Kun häntä pyydettiin puheenjohtajaksi, hän oli valmis haastavaan pestiin.

– Kun edellinen puheenjohtaja Marika Haataja kertoi jättävänsä pestin, yhdistyksen hallitus halusi yksimielisesti minun tarttuvan tehtävään. Otin mielelläni puheenjohtajan kapulan vastaan, kertoo Karoliina Heiskanen.

Heiskanen korostaa, että yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajuutta ei oteta vastaan kevyin perustein.

– Eihän tällaista tehtävää voi väkisin ottaa vastaan. Siinä on pakko miettiä omat kiinnostuksen aiheet ja ilokseni huomasinkin, että ajatukseni puheenjohtajuuden hoitamisesta muokkautuivat pikkuhiljaa.

Toiminnan laajennus ykköstavoitteena

Kaarinan Yrittäjien alkaneen vuoden ykköstavoite on laajentaa toiminta kattamaan koko Kaarina.

– Mottomme on ”Piispanristiltä Piikkiöön”, eli pyrimme laajentamaan toimintaamme koko Kaarinaan. Lisäksi on tulossa yhdistyksen jäsenyrityksille uusia tapahtumia, seminaareja, koulutuksia ja verkostoitumistilaisuuksia, joilla pyritään helpottamaan yrittäjien arkea Kaarinassa. Aikeissa on myös järjestää avoimia tapahtumia, jotka on tarkoitettu myös niille yrityksille, jotka eivät ole liittyneet Kaarinan Yrittäjiin, luettelee Karoliina Heiskanen yrittäjäyhdistyksen aktiivisuutta yrittäjien hyväksi.

Tuore puheenjohtaja korostaa myös yrittäjille niin tärkeää verkostoitumista. Hän on itsekin nähnyt verkostoitumisen luovan uusia mahdollisuuksia.

– Olen todella aktiivinen verkostoituja, joten siksi minut voi tavata erilaisissa ympäristöissä sekä olen monissa eri projekteissa. Vapaa-aikanani opiskelen aina jotain uutta, ja haluan, että myös yritysasiakkaani ovat aina ajantasalla.

Karoliina Heiskasen oma yritys on Yritysvalmennus EnterFind, joka toimii koko Varsinais-Suomen alueella.

Puheenjohtajan toimikausi on aina vuoden mittainen kerrallaan.

Kaarinan Yrittäjät ry uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Johanna Helle (Motonet korjaamo J & J Kaarina Oy), Arto Elo (Raadelman kiinteistö- ja ympäristöhuolto Ky) ja Jaana Rantanen (Kaarinan Sisustuskulma).

Hallituksessa jatkavat Juha-Pekka Harju (Viestintäharju Oy), Camilla Mäkinen (Camilla Safety), Toni Pyökäri (Pyökäri Oy ja Varsinais-Suomen Tapahtumapalvelut Oy), Johanna Saarinen (Painotalo Painola ja Loistosaari Oy), Aki Salmi (Rinkkasatiainen Oy) ja Nina Suuronen (Tilitoimisto Suuronen Oy). Sihteerinä toimii Maria Haapanen.

Marko Vuosjoki