Dreamit toivat French Cupista hopeaa

Kiss and cry, juuri ennen tuloksia.

Viime viikonloppuna Ranskan Rouenissa käydyissä kisoissa Kaarinan taitoluistelijoiden juniorijoukkue Dream Edges luisteli kauden tähänastiset huippupisteet.

MUODOSTELMALUISTELU. Dream Edges sijoittui 191,02 pisteillään kovassa French Cupissa hopealle viime viikonloppuna. Sarjan voitti Venäjän Junost ja kolmannelle sijalle luisteli Helsingin taitoluistelijoiden Musketeers.

Joukkueelle useamman päivän kansainväliset kisamatkat ovat jännittäviä ja työntäyteisiä, mutta mukaan mahtuu myös paljon muuta hauskaa yhteistä ohjelmaa. Tiiviisti harjoitteleva joukkue on hitsautunut vahvasti yhteen.

Ulkomaan kisamatkoilla pystymme viettämään erityisen paljon aikaa yhdessä joukkueen kesken. Treenien lisäksi ehdimme kierrellä hieman kaupunkia ja käydä yhdessä syömässä. Monelle meidän luistelijoille Rouen onkin tuttu paikka, sillä Dreamit ovat osallistuneet French Cupiin jo useampana vuotena, joukkueen kapteeni Viivi Rannikko kertoo.

French Cupissa on perinteisesti paljon yleisöä, ja kisat ovat muutenkin näkyvästi esillä kaupungissa. Ohjelmaan kuuluu muun muassa näyttävä paraati ensimmäistä kisapäivää edeltävänä iltana. Paraati alkaa kaupungin historiallisesta keskustasta, josta muodostelmaluistelujoukkueiden kulkue etenee kohti jäähallia luistelujärjestyksen arvontaan. Kokonaisuudessaan osallistuvia joukkueita oli 12 eri maasta.

Yleisö eli täysillä mukana ja joukkueita kannustettiin yli seurarajojen. French Cupissa kilpaili Dreamien lisäksi viisi muuta suomalaisjoukkuetta, joiden mennessä jäälle kuului rytmikäs Suomi-Finland huuto. Tällä kertaa myös Turun seudulta kisoja oli lähtenyt seuraamaan mittava fanijoukko, johon kuului luistelijoiden vanhempien lisäksi isovanhempia ja sisaruksia.

Luistelijan kannalta kaikkein paras tunne on se, kun astuu kisajäälle ja aistii yleisön odotuksen ja kannustuksen. Vanhempien ja fanien kannustushuudot antavat meille itsevarmuutta ja luovat hyvää fiilistä. Ihan jokaisen kannustajan tuki on todella tärkeää niin hyvissä kuin huonommissakin hetkissä, varakapteeni Anni Virta on havainnut.

Tyytyväiset hopeamitalistit.

Hallitsevalle Suomen mestarille French Cupin suorituksesta saatu mahtava pistesaalis oli tervetullut, sillä kauteen on kuulunut myös harmillisia epäonnistumisia. Erityisesti Dreamien vapaaohjelma on erittäin vaativa ja kovankin paineen alla on pystyttävä keskittymään täysin kisasuoritukseen.

Mielestäni tärkeintä on pyrkiä keskittymään omaan tekemiseen ja luottaa treeneissä tehtyyn työhön. Jokaisella on omat tavat, joilla paineet tai jännityksen pystyy sulkemaan pois kisatilanteessa. Käytämme mielikuvaharjoittelua ja esimerkiksi teemme hengitysharjoituksia. Tämä kisa antoi meille lisää varmuutta omaan tekemiseemme ja olemme tyytyväisiä tulokseen. Saimme muutamia korjauksia ohjelmaan, jotka vielä hiomme viikon aikana kuntoon. Ensi viikonlopun kisoihin lähdemme puhtaalta pöydältä ja luottaen treenien tulokseen.

Kuumimmillaan käyvä kisakausi huipentuu Helsingissä pidettäviin muodostelmaluistelun 3.valintoihin 8.–9. helmikuuta Silloin ratkeaa, mitkä kaksi joukkuetta pääsevät edustamaan Suomea muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuihin Britanniaan maaliskuussa.

Joukkuetta kuvattiin paikallistelevision lähetykseen.

Arja-Leena Paavola