Yritys- ja rekrymessuilla luodaan pohja mahdolliselle työsopimukselle

Raision Lidlin myymäläpäällikkö Mirka Helenius kertoi monille messukävijöille työllistymismahdollisuuksista Lidlissä.

Toista kertaa järjestettäville Raision työ- ja rekrymessuille kerääntyi yli 60 näytteilleasettajaa muun muassa palvelu-, rakennus- ja ravintola-aloilta tiistaina 14. tammikuuta. Yrityksillä oli avoinna satoja työpaikkoja, jotka kiinnostivat kävijöitä erityisesti.

RAISIO. Rekrymessuja ei ole ollenkaan vaikea löytää, sillä Rasekon ammattiopiston Eeronkatu 3:n toimipisteellä käy jo pihalla melkoinen kuhina. Kyseinen tapahtuma kiinnostaa selkeästi kaikenlaisia kävijöitä nuorista työikäisiin, eikä ihme: tapahtumassa on mahdollisuus teettää itselleen video-CV, hankkia tietoa ammatillisesta koulutuksesta ja oppisopimuksista sekä verkostoitua alueen työnantajien kanssa.

Messuille ovat saapuneet myös Raision Lidlin myymäläpäällikkö Mirka Helenius ja vuoropäällikkö Reea Reiman pitämään omaa esittelypistettään Lidlistä. Monen pisteellä vierailevan katse on jo kiinnittynyt tulevaan kesään.

– Pisteellä on ollut erittäin kova kuhina! Monet nuoret ovat olleet kiinnostuneita kesätöistä Lidlissä, ja alle 18-vuotiaat ovat myös tulleet kyselemään harjoittelupaikoista. Olisi mahtavaa saada paikallisia kesätyöntekijöitä, Helenius ja Reiman kertovat.

Tähän aikaan vuodesta yritykset aloittavat kesätyöhaun, ja juuri se sai myös Heleniuksen ja Reimanin tulemaan messuille edustamaan Lidliä. Tapahtumassa on mahdollista luoda kontakteja tulevia työhaastatteluja varten.

– Jokaisen täytyy lähettää sähköinen hakemus, mutta olen pistänyt jo kiinnostuneiden nimiä ylös etukäteen, Helenius sanoo.

Messuilla pystyi hakemaan suoraan joitakin työpaikkoja.

Työntekijöitä haetaan nyt

Juuri mahdollisten työpaikkojen petaaminen messuilla on yksi järjestäjien, Raision kaupungin ja Rasekon, tavoitteista. Varsinkin kesätyöpaikkojen hakuaikojen käynnistyminen löi lukkoon messujen ajankohdan.

– Näytteilleasettajat hakevat paljon uusia työntekijöitä tähän aikaan vuodesta. Messuilla yritykset ja työnhakijat voivat luoda kontakteja tulevaa varten, ja tälle on selkeästi ollut tarvetta. Se on messujen punainen lanka, Raision kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila sanoo.

Verkostoitumisen lisäksi messujen ehdottomat tärpit ovat Mattilan ja Rasekon koulutuspäällikkö Tuula Nummilan mukaan oppisopimuksiin tutustuminen ja video-CV:n luominen.

– Työnantajilla usein ensimmäinen vaihe on videohaastattelu tai pyydetään videomuotoista ansioluetteloa. Sen takia täällä voi sellaisen teettää maksuttomasti, Nummila kertoo.

Messujen kävijätavoitteena on järjestäjien mukaan 1000–1500 vierailijaa.

Samu Mattila ja Tuula Nummila olivat tyytyväisiä messujen kävijämäärään.

Suoraan työnantajien puheille

16-vuotiaat Elsa Leppälä Raisiosta ja Essi Kontulainen Ruskolta saapuivat työ- ja rekrymessuille Raision lukiosta, kun oppitunti siirrettiin tapahtumaan. Erilaiset esittelypisteet ja vapaana olevat kesätyöpaikat kiinnostivat tyttöjä eniten. Kokemusta kesätöistä on jo kertynyt.

– Tarvetta töille on taas tulevana kesänä. Esimerkiksi kaupassa ja siivouspuolella oli töitä tarjolla. Kunhan saa tuloja kesällä, niin ei sillä työpaikalla niin väliä ole, Kontulainen sanoo.

He uskovat monen löytävän messuilta kiinnostavia työpaikkoja.

– Täällä tarjotaan suoraan työpaikkoja, jolloin ei mene aikaa etsimiseen. Pääsee juttelemaan kasvotusten työnantajien kanssa, Leppälä toteaa.

Liisa Kallio