Rhapsody-lounasravintola haluaa erottua boheemilla ruualla

Rhapsodyn perustajia Niclas Angermania ja Stuart Selwayta yhdistää samanlainen ajatusmaailma ruuasta ja raaka-aineista.

Joulukuussa Itäharjulla avattu lounasravintola Rhapsody on onnistunut lyhyessä ajassa löytämään asiakaskuntaa paikallisten yritysten asiakkaista ja puskaradion avulla. Ravintolan perustajakaksikolla on paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

YRITYSUUTISET. Itäharjun yrityshallien keskelle on ilmestynyt uunituore lounasravintola, jonka nimi muistuttaa heti brittiläisestä Queen-yhtyeestä. Rhapsody-ravintolan perustajat, turkulainen Niclas Angerman ja alunperin Skotlannista kotoisin oleva Stuart Selway, tutustuivat toisiinsa työn kautta. Molemmat ovat nähneet eri ravintoloiden toimintatapoja, mikä toimi osana sysäystä oman ruokapaikan perustamiselle. Kaksikko halusi tehdä asiat omalla, terveellisellä tavallaan.

Ruuasta puhuttaessa yrittäjät pääsevät kunnolla vauhtiin. Jo ravintolan nimi antaa vihjeen siitä, millaisesta ravintolasta on kyse.

Halusimme ruuasta boheemia ja kansainvälistä, siitä nimi Rhapsody. Emme myöskään käytä valkoista sokeria vaan luonnollisia raaka-aineita. Sillä tavalla ruokamme erottuu muista, he kertovat.

Ravintola remontoitiin ennen avajaisia ja sisustettiin kutsuvaksi.

Alkukankeudesta kunnolla vauhtiin

Liiketila löytyi lokakuussa. Aiemmin siinä toimi sukellustarvikekauppa. Kaksikko on tehnyt selkeästi pitkää päivää saadakseen ruokapaikan remontoitua uuteen uskoon.

Uusimme lattiat ja keittiön kokonaan. Kalusteiden kanssa saimme apua alalla toimivilta ystäviltä. Halusimme myös paikasta raikkaan ja rentouttavan, sillä monet lounasravintolat muistuttavat hammaslääkärin vastaanottoa. Sen takia täällä on paljon kasveja esimerkiksi, Selway kertoo.

Lyhyessä ajassa ravintolalla on tapahtunut paljon. Kaksi päivää ennen avajaisia kiinteistössä tapahtui vesivahinko putkirikon takia. Kaksikko oli myös ajatellut ravintolan keräävän helposti suuren määrän asiakkaita esimerkiksi vieressä toimivasta Postista ja Rostenin leipomosta.

Sitten selvisi, että monet alueen työntekijät tuovat omat eväät töihin, koska he eivät saa poistua työpaikalta vuoronsa aikana. Onneksi aloimme levittää sanaa täällä, jolloin ihmiset löysivät ravintolan. Tulokset ovat parantuneet koko ajan, kaksikko kertoo.

Angermanille ja Selwaylle on erityisen tärkeää käyttää tuoreita raaka-aineita.

Paljon suunnitelmia

Hieman yli kuukauden auki ollut Rhapsody ei ole jäämässä kaksikon ainoaksi projektiksi. Angermanilla ja Selwaylla on selkeät suunnitelmat tulevaisuuden varalle.

Ensi viikolla aloitamme aamiaistarjoilun. Aiomme laajentaa myös pitopalvelupuolelle. Oli kyse sitten mistä tahansa tilaisuudesta, hoidamme sen. Ravintolan tilaa voisi myös käyttää tulevaisuudessa juhlia varten.

Rhapsody-lounasravintola sijaitsee Itäharjun Voimakadulla.

 

Liisa Kallio