Valokuvakilpailu keräsi lähes 20 luontoaiheista kuvaa

Toinen voittajateoksista oli Jari Hellen kuvaama peura viljapellolla.

Kustavin kirjasto järjesti ”Luontokuva Kustavista” -valokuvakilpailun joulukuussa. Kilpailuun lähetetyt teokset ovat esillä kirjastossa tammikuun ajan.

KUSTAVI. Merimaisemat, auringonlaskut, eläimet peuroista jäniksiin, kasvit ja puut sekä revontulet esiintyvät kustavilaisten ottamissa kuvissa, jotka lähetettiin mukaan ”Luontokuva Kustavista” -valokuvakilpailuun. Osallistujia oli kahdeksan, mutta kuvia sai lähettää useamman.

Voittajiksi valikoituivat Jari Hellen valokuva peurasta ja Noora Mantereen teos koukeroisesta männystä Isokarilla.

Kuvia tuli erittäin paljon, ja niistä näkyivät hyvin eri vuodenajat, kilpailun järjestänyt kirjastonhoitaja ja kulttuurisihteeri Anna Leimola-Blomqvist kertoo.

Palkintona voittajat saivat 20 euron lahjakortit Ifolorille.

Noora Mantereen voittajateos on kuvattu Isokarilla.

Paikallista taidetta kirjastossa

Valokuvakilpailuja on Kustavissa ollut ennenkin, mutta Leimola-Blomqvistille kilpailu oli ensimmäinen hänen järjestämänsä. Aiheet ovat vaihdelleet, mutta teema on aina liittynyt jotenkin Kustaviin. Kilpailun sadosta on koottu 15 kuvan näyttely kirjastoon. Siihen voi käydä tutustumassa tammikuun ajan.

– Ihmiset ovat tulleet katselemaan kuvia ja olleet kiinostuneita. Kuvat ovat herättäneet keskustelua, sillä ihmiset tunnistavat niistä tuttuja paikkoja. Vastaanotto on ollut positiivinen, Leimola-Blomqvist sanoo.

Hänen mukaansa valokuvakilpailu on muodostumassa perinteeksi Kustavissa. Osallistujamäärä on vakiintunut kymmenen tienoille, ja heidän kuvistaan saadaan muodostettua uusi pienimutoinen näyttely kirjastoon.

– Näyttelyillä halutaan nostaa paikallisia taiteilijoita ja valokuvia. Tarkoituksena on, että kuka tahansa voisi tuoda teoksensa näyttelyyn matalalla kynnyksellä.

Liisa Kallio