Uusi liikuntapaikkasuunnitelma kokoaa yhteen Liedon liikuntamahdollisuudet

Liikuntapaikkasuunnitelman mukaan lentopalloa voi harrastaa kilpailumielessä kolmessa eri seurassa Liedossa.

Liedon liikuntapaikkasuunnitelmaan on kerätty tiedot kunnan liikuntapaikoista, harrastuslajeista ja urheiluseuroista. Suunnitelmaan on myös kirjattu tulevien vuosien investoinnit.

LIETO. Vuosien 2020–2024 liikuntapaikkasuunnitelman mukaan kuluvan vuoden ensimmäinen investointi on Pahkamäen koulun Kaapon kentän kunnostaminen. Kunnan liikuntasihteeri Mika Närvä kertoo kunnostuksen alkavan tulevana kesänä.

– Kenttää kunnostetaan jonkin verran, mutta sen lisäksi ei ole isoja investointeja tälle vuodelle. Suunnitelmat tehdään tarpeiden ja kunnan rahatilanteen mukaan. Investointitarpeet eivät katoa, mutta aikataulu on eri juttu, Närvä avaa suunnitelmaa.

Liikuntapaikkasuunnitelmaan on kirjattu tulevien vuosien investointien maksavan yhteensä 1,3 miljoonaa euroa. Suurin suunnitelmasta löytyvä investointi on Tarvasjoen uusi liikuntasali, jonka suunnittelun ja rakentamiseen on varattu 1,01 miljoonaa euroa.

– Vanhan Tarvashovin kohtalo on yhä kunnanhallituksen käsittelyssä, emmekä tiedä ratkaisua ennen valtuuston päätöstä. Jos toiminta lopetetaan, niin koulu tarvitsee uuden liikuntasalin, Närvä kertoo.

Muita suunnitelmaan kirjattuja investointeja ovat muun muassa päiväkotien ja koulujen liikuntapihojen peruskorjaukset ja välinehankinnat.

Tarvasjoen uimahallin jatkosta ei ole varmuutta Närvän mukaan, mutta toiminta jatkuu normaalisti ainakin kesään saakka.

Liikuntapaikoista täytyy myös pitää huolta

Liedon liikuntapaikkasuunnitelma antaa kattavan kuvan kunnan liikuntamahdollisuuksista ja tarpeista. Esimerkiksi Liedon alueella toimii 21 urheiluseuraa liikuntapaikkasuunnitelman mukaan.

Myös tarpeista on oma merkintänsä: Lietoon tarvittaisiin muun muassa yksi tekonurmikenttä ja kuntarajat ylittäviä ulkoilureittejä.

Liikuntapaikkoja on Liedossa Närvän mukaan paljon, mikä tarkoittaa sitä, että niiden hoitamiseen tarvitaan henkilökuntaa. Liikuntapaikkasuunnitelman mukaan painopiste pitäisi olla nykyisten liikuntapaikkojen hyvässä hoidossa.

– Uusia liikuntapaikkoja rakennetaan, mutta vanhoistakin pitäisi pitää huolta. Henkilökunnasta on pulaa, Närvä sanoo.

Palautetta uudesta liikuntapaikkasuunnitelmasta on kantautunut myös Närvän korviin. Eri lajien edustajilla on erilaisia toiveita ja kysymyksiä varsinkin rakennusprojekteista.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita lattiamateriaaleista ja tiloista, sillä eri lajit vaativat erilaisia tiloja. Myös katsomoista tulee kyselyitä. Suunnitellessa täytyy kuitenkin miettiä sitä, mitä Lietoon kannattaa rakentaa ja mitä ei, sillä esimerkiksi Turussa on myös paljon tilaa ja tarjontaa liikkumiselle.

Liisa Kallio