Kiinteistömaailman yrittäjät lahjoittivat 30 000 euroa Syöpäsäätiölle

Janne Salminen oli alusta asti mukana lahjoituksen järjestämisessä.

30 vuotta täyttäneen Kiinteistömaailman yrittäjät keräsivät yhdessä 30 000 euron lahjoituksen. Monista kohteista lahjoituksen saajaksi valikoitui Syöpäsäätiö.

LAHJOITUS. Yrittäjävetoisen kiinteistövälitysketju Kiinteistömaailman perustamisesta tuli kuluneeksi 30 vuotta. Ketjun yrittäjätoimikunnassa pohdittiin viime syksynä tasaluvun saavuttamista ja tapaa juhlistaa sitä unohtamatta yhteiskuntavastuuta. Kiinteistömaailma Verdulon toimitusjohtaja Janne Salmisen mukaan sen kantaminen on ollut yrittäjille aina tärkeää.

– Kaikki yrittäjät lähtivät mukaan, yhteensä noin 80 yritystä siis. Saatiin kunnon tempaus aikaiseksi, ja summa saatiin kasaan oikeastaan samantien. Tällä ei haettu mainosta vaan haluttiin tehdä hyvää, Salminen kertoo.

30-vuotisen taipaleen kunniaksi summaksi valikoitui 30 000 euroa. Ehdotuksia lahjoituksen saajasta oli erittäin paljon ja laidasta laitaan, mutta äänestyksen voitti Syöpäsäätiö.

– Lahjoitus julkistettiin Kiinteistömaailmapäivässä tammikuussa. Syöpäsäätiöllä oltiin erittäin tyytyväisiä tähän, sillä he pystyvät panostamaan tutkimustyöhön vuoden ajan lahjoitetulla summalla, Salminen sanoo.

Kiinteistökaupassa tarvitaan luottamusta

Kiinteistömaailman tarina alkoi 30 vuotta sitten, jolloin se tunnettiin PSV-nimellä. Rauhallisen alkuvaiheen jälkeen yritys kasvoi nopeasti, nimi muuttui nykyiseksi ja lopulta Kiinteistömaailma saavutti markkinajohtajan paikan Suomessa.

– Ala on muuttunut valtavasti. Edelleen työ on toki ihmisten kanssa tekemistä, mutta tekniikka on kehittynyt huimasti. Itse aloittaessani 20 vuotta sitten työpaikka oli kaksi tietokonetta ja kuvat otettiin filmikameralla. Nykyään kaupat voidaan tehdä sähköisesti ostajan ja myyjän ollessa eri mantereilla, Salminen kertoo.

Salmisen mukaan Kiinteistömaailman menestyksen taustalla on yrittäjäpohjaisuus ja pyrkimys tuoda uusia toimintatapoja ja sisältöä alalle. Myös ammattitaitoa ja palvelua arvostetaan nykyään entistä enemmän, kun kyseessä on oman asuntokaupan tekeminen.

– Luotettavuus on hyvin tärkeää. Kiinteistövälittäjä tapaa usein asiakkaan ensimmäistä kertaa kotiovella ja saa heti avaimet käteen. Siinä täytyy syntyä molemminpuolinen luottamus.

Nykyään suomalaisomistuksessa olevan Kiinteistömaailman tulevaisuus näyttää valoisalta Salmisen mukaan. Suunnitelmia löytyy, vaikka paikka johtoasemassa on jo saavutettu.

– Tarkoituksena on ottaa vielä selkeämmin markkinajohtajan paikka ja kasvattaa markkinaosuutta.

Uusi kasvustrategia uudelle vuosikymmenelle

Kiinteistömaailman historian yksi isoimmista muutoksista ajoittui syyskuuhun 2019, kun uusi omistajanelikko Risto Kyhälä, Kenneth Kaarnimo, Arto Martonen ja Merasco Real Estate osti Kiinteistömaailma Oy:n Danske Bankilta. Ketjuun kuuluvat yli 80 yrittäjäyhtiötä jatkavat Kiinteistömaailma Oy:n omistajavaihdoksen jälkeenkin itsenäisinä franchising-ketjuyrityksinä tarjoten palvelua yli 100 asuntomyymälässä.

– Vuosi 2020 käynnistää ketjun uuden kasvustrategian, jonka kulmakiviä ovat empaattisuus ja näkemyksellisyys. Haluamme uudistaa välityspalvelua ja myös välitystyötä, jotta se on houkuttava uravaihtoehto uusille välittäjäsukupolville, sanoo toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

– Datan parempi hyödyntäminen tarjoaa jatkossa mahdollisuuksia perustellumpien näkemyksien antamiseen asiakkaalle merkityksellisissä asioissa, kuten hinnanmäärityksessä ja alueiden arvostuksissa. Käynnistymässä olevat hankkeet hyödyttävät ennen kaikkia asiakkaitamme mutta myös ketjun yrittäjiä ja välittäjiä, kun välitystyö muuttuu yhä monipuolisemmaksi palvelumyynnin asiantuntijatyöksi, Kyhälä lisää.

Liisa Kallio