Turussa julistetaan helatorstaina merirauha

Ruissalon tapahtumatelakalla julistetaan merirauha helatorstaina 21. toukokuuta kello 15–18.

TAPAHTUMAT. Turussa julistetaan nykyisin joulurauhan lisäksi myös merirauha osana Pax Navis -tapahtumaa. Tapahtuma on järjestetty nyt kolmena perättäisenä vuonna. Tänä vuonna se pidetään Ruissalon tapahtumatelakalla helatorstaina 21. toukokuuta kello 15–18.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa työryhmä, joka toimii Turun kaupungin alaisuudessa. Tapahtuman vastaavat järjestäjät ovat Itämerihaaste, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Tapahtumatelakka, mutta mukana on myös yli 30 yhteistyötahoa, muun muassa Pidä saaristo siistinä ry, Vinking Line, Saaristomeren suojelurahasto ja Turun Seutusanomat.

Paikalle tavoitellaan tuhatta ihmistä. Aiempina vuosina kävijöitä on ollut muutama sata. Perjantai-illan sijaan tapahtuma on nyt päätetty pitää helatorstaina, jolloin myös lapsiperheillä on paremmat mahdollisuudet päästä mukaan juhlaan. Tilaisuuden ohjelma lyödään lukkoon maaliskuussa. Tähän mennessä on varmistunut, että tarjolla tulee olemaan roskakalapitsaa ja jazz-musiikkia, jota esittää Archipelago Sea Jazz.

Tapahtumassa myönnetään Pax Navis -kunnialaatta. Aikaisempina vuosina sen ovat saaneet tapahtuman ideoinut Markku Laaksonen, kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja Joakim Håkans Håkans-konsernista.

Tapahtumalla on kolme teemaa: luonto, turvallisuus ja rauha.

Janica Vilen