Temppurata elävöittää uudistettua Paimion Eikanpolun leikkipuistoa

Eikanpolun leikkipaikka Paimiossa uudistettiin loppuvuodesta 2019 kaupungin toimesta täysin.

PAIMIO. Paimion kaupunki on uudistanut täysin Eikanpolun leikkipaikan. Leikkipaikka sijaitsee Kriivarin päiväkodin ja koulun läheisyydessä. Samalla kaupunki siisti lähialueen metsää ja avasi mäenlaskupaikkana toimivan rinteen alaosaa turvallisemmaksi.

Viheraluemestari Kaisa Salonen Paimion kaupungilta kertoo, että perinteisten keinujen, hiekkalaatikon ja liukumäen lisäksi leikkipuistoon rakennettiin noin 60-metrinen temppurata.

– Radan tarkoituksena on aktivoida lapsia liikkumaan. Se on tehty kiipeämistä, ryömimistä ja tasapainoa edistävistä elementeistä, Salonen jatkaa.

Temppurata on suunnattu kaikenikäisille. Se sopii esimerkiksi koulun ja päiväkodin ryhmille.
– Myös aikuiset voivat siinä mennä halutessaan. Sitä voi myös hyödyntää esimerkiksi nuorten kuntoiluryhmissä. Ehkä ikähaarukka olisi neljästä kymmeneen vuoteen, ketä rata eniten voisi kiinnostaa, toteaa Salonen.

Leikkipuiston uudistus rahoitettiin kaupungin omilla investointirahoilla.

– Kustannukset hipovat 20 000 euroa. Tällaisena lumettomana talvena on taas muistettu myös valaistuksen tärkeys eli siihen myös on tarkoitus satsata jatkossa, Salonen sanoo.

Kunnostettuja leikkipuistoja ovat lähivuosien aikana olleet muun muassa Räpälän puisto, Urheilupuiston sekä Tilhentien leikkipaikat. Myös Tapiolassa sijaitseva Pellervontien leikkipuisto on kunnostettu, ja nyt sieltä löytyy myös uusi suurehko kiipeilyteline liukuineen.
– Leikkipaikkojen kunnostustöiden on tarkoitus jatkua tänä vuonna todennäköisesti Oinilan alueella. Myös Hanhijoen alueen leikkipaikka on tulossa kunnostukseen, Salonen kertoo.
– Paimiossa on pyritty kunnostamaan yksi tai kaksi leikkipaikkaa per vuosi. Viisi leikkipaikkaa on lakkautettu lähivuosina sen takia, että lähellä on sijainnut toinen leikkipaikka. Pyrimme satsaamaan laatuun emmekä niinkään määrään, lisää Salonen.

Katariina Mäkinen-Önsoy