Suomen parasta kaupunginosaa etsitään jälleen

Kilpailuun voi ehdottaa omaa kaupunginosaa, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia. Alueen täytyy kuitenkin olla urbaani kaupunginosa. Tänä vuonna kilpailun pääkriteeri on yhdessä tekeminen.

KILPAILU. Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailu on jälleen käynnissä. Kilpailussa etsitään Suomen parasta kaupunginosaa, joka on viihtyisä ja yhteisöllinen. Kaupunginosassa pitäisi olla monipuolista toimintaa, aktiivisia asukkaita ja yhteisöjä ja kaikille avoimia tapahtumia.

Kilpailun pääkriteeri on yhdessä tekeminen ja kaikki mukaan -ajattelu. Ohjeiden mukaan hyvässä kaupunginosassa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen ja turvallista elää.

Vuoden kaupunginosa -kilpailua on järjestetty vuodesta 2011. Sen jälkeen jokavuotisen kilpailun voittajia on löytynyt muun muassa Helsingistä Jyväskylästä, Lahdesta, Vaasasta ja Porista. Varsinais-Suomeen voitto on tullut kolmesti: kahdesti Turkuun ja kerran Somerolle. Port Arthur voitti vuonna 2001, ja sen lisäksi voitto tuli Kakskertaan vuonna 2013. Someron Häntälä voitti vuonna 2011.

Viime vuonna kilpailun voitti Tuiran kaupunginosa Oulusta. Voittajan valitsee eri alojen asiantuntijoista koostuva raati, ja se julkaistaan 13. toukokuuta.

Oman ehdotuksen parhaasta kaupunginosasta voi ilmoittaa Kotiseutuliiton nettisivuilla.

Liisa Kallio