Mikaelinkirkko avaa ovensa ensimmäistä kertaa talvisaikaan

Mikaelinseurakunnan seurakuntapastorit Matti Hernesaho ja Jonathan Westergård toivottavat vierailijat tervetulleeksi Mikaelinkirkkoon ensimmäistä kertaa talvisaikaan. Kuva: Timo Hanttu.

Tammikuun puolesta välistä alkaen halukkaat pääsevät vierailemaan Mikaelinkirkossa myös talvella. Aiemmin kirkko on ollut auki kävijöille kesäisin. Muutos on kytenyt jo pidemmän aikaa seurakunnassa.

SEURAKUNTA. Mikaelinkirkon aukioloaikojen laajentumisen taustalla on toisen vahtimestarin palkkaaminen. Vahtimestarien lisäksi kirkon avoinna pitämisessä auttavat vapaaehtoiset. Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoisen mukaan aukioloaikojen laajentaminen on toivottu muutos.

Tämän olisi pitänyt olla osa kirkkoarkea jo aikaisemmin. Olemme miettineet pitkään, miksei ovia voi avata talvella, mutta nyt se onnistuu vapaaehtoisten ja vahtimestarien voimin, hän kertoo.

Tarve Mikaelinkirkon aukiololle talvisaikaan on huomattu kirkolla, sillä ihmisiä on käynyt ovilla kokeilemassa sisäänpääsyä. Lehikoisen mukaan kirkon kuuluu olla auki kävijöille.

– Se antaa surullisen kuvan seurakunnasta ja kirkosta, jos ovet ovat kiinni. Tämä on perustavanlaatuinen kysymys. Meidän kirkko on vielä hyvällä paikalla keskellä kylää. Tänne on helppo tulla.

Myös turistien vierailukohde

Lehikoisen mukaan Mikaelinkirkkoon tulevista ihmisistä suurin osa tulee tutustumaan ja istuskelemaan kirkkoon. Mukana on myös niitä, jotka haluavat vaihtaa muutaman sanan henkilökunnan kanssa ja tavata papin.

– Ihmisille kirkko on oiva paikka tulla hiljentymään. Sille on tarvetta.

Kirkon aukiolo talvisaikaan on saanut jo hyvän vastaanoton. Paikallisten lisäksi paljon turisteja käy tutustumassa kirkkoon.

– Luulen, että kovin massiivista virtaa ei ole tulossa, mutta luultavasti kymmeniä ihmisiä päivittäin haluaa tulla vierailemaan ja hiljentymään.

Liisa Kallio