1500 euron lahjoitus ruskolaisten vähävaraisten perheiden hyväksi

Kirkkoherra Pasi Salmisen ja diakonityöntekijä Anne Jaatisen mukaan lahjoitukselle on paljon käyttöä diakonityössä.

Ruskon Lions Club lahjoitti 1500 euroa Ruskon diakoniatyölle, joka käyttää sen paikallisten vähävaraisten perheiden tukemiseen. Yhden perheen saaman avustuksen summa on noin 40–250 euroa.

RUSKO. Marraskuussa Ruskon Lions Clubin järjestämän kirkkokonsertin tuotoista osa on lahjoitettu kunnan diakoniatyölle. Tuotot on kerätty käsiohjelmien myynnistä, ja ne on tarkoitettu paikallisten lapsiperheiden tukemiseen.

Ruskon seurakunnan diakoniatyöntekijä Anne Jaatisen mukaan lahjoitus on erittäin hyvä lisä seurakunnan avustustyöhön.

– Lahjoituksen avulla pystymme laajentamaan auttamistapoja. Diakoniatyön budjetissa keskitytään perustarpeisiin, niin tällä voimme tarjota vähävaraisten perheiden lapsille esimerkiksi ulkovaatteita, hän kertoo.

Yhden perheen saaman avustuksen summa on noin 40–250 euroa Jaatisen mukaan.

– Se on jo melko tuntuva avustus, jolla saadaan senhetkinen ongelma ratkottua. On ajateltu niin, että helpompi auttaa kunnolla apua tarvitsevia.

Ruskon Lions Club luovutti 1500 euron lahjoituksen diakonityölle tammikuussa.

Konsertti vetää kirkon täyteen

1500 euron potti saatiin kasaan viime vuoden joulukonsertista. Monena vuonna järjestetty joulukonsertti on osa Ruskon Lions Clubin ja seurakunnan läheistä yhteistyötä. Tilaisuus on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa. Edellisessä konsertissa esiintyivät tangokuninkaalliset Tiina Räsänen ja Petri Hervanto.

– On aina ilo, kun kirkko on täynnä ihmisiä ja hyvää mieltä, Ruskon kirkkoherra Pasi Salminen sanoo.

Ruskon Lions Clubin presidentti Jan-Erik Ylitalo uskoo konserttiperinteen jatkuvan myös tulevaisuudessa. Se on yksi LC:n tavoista tukea kuntalaisia.

– Rahallisen tuen lisäksi pyrimme auttamaan myös muilla keinoilla, kuten kyyditsemällä liikuntarajoitteisia ikä-ihmisiä erilaisiin tilaisuuksiin, Ylitalo kertoo.

Seurakunnalta apua jokaiselle

Rusko on hyvinvoiva ja vauras kunta, mutta kirkkoherra Pasi Salmisen mukaan Ruskolla on yllättävän paljon avustettavia ihmisiä. Muuttuvat elämäntilanteet voivat horjuttaa taloudellista tilannetta nopeasti.

– Avustettavia on, mutta sitä varten olemme olemassa. Seurakunnalta saa jokainen apua, sillä emme erittele ihmisiä mitenkään. Ei tarvitse esimerkiksi kuulua kirkkoon, Salminen sanoo.

Seurakunnan kautta voi myös tarjota apua sitä tarvitseville. Muun muassa Ruskon seurakunnan lähetysmarkettiin voi lahjoittaa vaatteita ja tavaroita, joiden myyntituotot seurakunta käyttää lähetystyöhön.

Liisa Kallio