Kustavin ja Taivassalon kirkoissa nähtiin jouluna yleisöryntäys

Jouluna ihmiset äänestivät jaloillaan ja lähtivät sankoin joukkoon kirkkoon Kustavissa ja Taivassalossa. Kuvassa Kustavin kirkko kesäasussaan.

SEURAKUNTA. Viime syksynä eduskunnan apulaisoikeusasiamies totesi, että esi- ja perusopetuksen joulujuhlien järjestäminen kirkossa loukkaisi lasten uskonnonvapautta ja yhdenvertaisuutta. Aiheesta käytiin vuoden loppuun asti kiivasta keskustelua, jonka johdosta moni kunta päätti pitää joulujuhlat ensi kertaa muissa tiloissa.

Kustavissa ja Taivassalossa linjaus aiheutti jouluna yleisöryntäyksen kirkkoihin. Moni perhe toi lapsensa kirkkoon omalla ajalla, kun koulun kirkkovierailu jäi väliin.

– Kun Kustavissa on seurakunnan väkimäärä 710 henkeä, niin joulukuussa kirkossa kävi yli 600 henkeä ja metsäkirkoissa vielä 50 lisää. Taivassalon seurakunnan väkimäärä on 1260, ja kirkkokäyntejä oli 1000, kertoo Kustavin ja Taivassalon kirkkoherra Tiina Rautiainen.

Lisäksi seurakunnan väki vieraili vanhusten laitoksissa ja päiväkodeissa, mikä vielä lisää sitä määrää, jonka seurakunnat joulun aikana tavoittivat.

Alkuvuonna Kustavin ja Taivassalon seurakunnissa eletään hiljaiseloa. Hallinto, kerhot ja piirit sekä kinkerit käynnistyvät. Ikäihmisille järjestetään yhteisiä 70-, 75- ja 80-vuotisjuhlia. Lisäksi Taivassalon uuden seurakuntakeskuksen rakentaminen jatkuu. Sen valmiusaste on nyt 75 prosenttia. Lopullisesti talojen odotetaan valmistuvan huhtikuun lopussa. Myös Kustavin kirkon ikkunaremontti etenee ja sähköremonttia suunnitellaan.