Jääkiekkoilija Lassi Vanhatalo: ”Turku on Suomen toiseksi hienoin kaupunki”

Lassi Vanhatalo on sopeutunut Turkuun jopa niin hyvin, että kertoo kaupungin olevan hänen mielestään Suomen toiseksi hienoin. Tamperetta ei Vanhatalon mielessä taida mikään kaupunki koskaan ohittaa.

Tampereelta Turkuun muuttanut jääkiekkoilija Lassi Vanhatalo on viihtynyt uudessa kotikaupungissaan erittäin hyvin.

TURKU. Kun ikänsä Tampereella asunut parikymppinen nuori mies muuttaa Turkuun, edessä on yleensä jonkinlainen kulttuurishokki. Jääkiekkoilija Lassi Vanhatalollekin muutos oli aluksi hieman jännittävä, mutta hän sopeutui nopeasti ja kertoo nyt Turun olevan Suomen toiseksi hienoin kaupunki.

– Tampere on vielä ykkösenä, mutta Turku on kyllä osoittautunut todella kivaksi kaupungiksi, hymyilee Vanhatalo.

Turun hyvää vaikutusta lisää entisestään se, että Vanhatalo ei ennen syksyistä Turkuun muuttoaan ollut koskaan asunut Tampereen ulkopuolella.

– Olen toki kiertänyt Suomea paljon, sillä vanhempani ovat innokkaita karavaanareita, ja olen pienestä pojasta lähtien kulkenut heidän kanssaan, kertoo Vanhatalo.

– Olen lisäksi aika sosiaalinen tyyppi, joten tulen erilaisten ihmisten kanssa hyvin toimeen. Mutta silti, Turku ja turkulaiset ovat yllättäneet minut positiivisesti, nauraa Vanhatalo.

Joukkue auttoi sopeutumaan

Vanhatalon sopeutumista Turkuun auttoi hänen uusi joukkueensa, Mestiksessä pelaava Turun Toverit, johon Vanhatalo siirtyi Tapparasta vuoden mittaisella lainasopimuksella.

– TuTossa on useita muitakin tamperelaislähtöisiä pelaajia, joten kopissakin kuulee tuttua Tampereen murretta, vitsailee Vanhatalo.

Joukkuekaverit ovat tutun puhetyylin lisäksi muutenkin auttaneet 22-vuotiasta jääkiekkoilijaa kotiutumaan.

– On tietenkin paljon helpompi lähteä tutustumaan uuteen kaupunkiin, kun joukkuekaverit ovat oppaina. Keskustan ruokapaikat ja meidän sunnuntainen vapaapäivän viettopaikka, Littoistenjärven sauna, tulivat heti syksyllä tutuiksi.

Vanhatalo sai myös elokuussa muuttaneena hieman makua Turun kesästä.

– Onneksi elokuussa oli hienojakin kelejä. Pääsin tutustumaan myös Aurajoen ympäristöön – ja pitää kyllä myöntää, että Turku on upea kesäkaupunki.

Pelitaso vaihdellut

Lassi Vanhatalo on aloitettuaan jääkiekon 6-vuotiaana pelannut aina Tampereen Tapparassa. Viime vuonna hän teki Tapparan kanssa kaksivuotisen liigasopimuksen. Tapparan ja TuTon välisen yhteistyösopimuksen ansiosta mies pelaa tämän kauden TuTossa.

– Oli aika selvää, että tämän kauden pelaan Mestistä. Ensi kaudelle tavoittelen jo vakituista liigapaikkaa Tapparassa, kertoo Vanhatalo.

TuTon ja Vanhatalon kausi alkoi varsin hyvin, mutta vuodenvaihteen molemmin puolin oli vuorossa vaisumpi hetki. Tammikuun puolivälin jälkeen TuTo sai tappioputkensa poikki ja on taas hyvässä vauhdissa.

– En ole itsekään ihan onnistunut siinä, mitä varten minut tänne hankittiin – eli tekemään maaleja, ruoskii Vanhatalo itseään.

Kuitenkin esimerkiksi Heinolan Peliittoja vastaan Vanhatalo iski ottelun voittomaalin, kun TuTo haki tärkeän vierasvoiton viime viikonloppuna.

– Tavoittelemme edelleen sijoitusta neljän parhaan joukkoon runkosarjassa.

Vaikka Vanhatalo haluaakin iskeä otteluissa maaleja, on 199-senttisellä ja 100-kiloisella voimahyökkääjällä muutakin annettavaa joukkueelleen.

– Miesten peleissä olen alkanut käyttää kokoani hyväksi. A-junnujen peleissä olin vielä vähän vaisu esimerkiksi taklaamaan, mutta nyt kun vastassa on aikuisia miehiä, voi kontaktiakin ottaa entistä enemmän, kertoo Vanhatalo.

Marko Vuosjoki