Haave omasta kuntosalista Naantalissa kyti viisi vuotta

Rasmus Troberg ja Jurate Budaite ovat pistäneet Fit Naantalin yhdessä pystyyn.

Naantalin Luolalaan avautui tammikuun alussa uusi kuntosaliyritys Fit Naantali. Yrittäjäpariskunta Rasmus Trobergin ja Jurate Budaiten tavoitteena oli tuoda kaupunkiin täysin uusi sali, jonne jokainen voi tulla.

NAANTALI. Kun Fit Naantalin tiloihin astuu sisään, jo pelkästä tuoksusta huomaa, että kyseinen kuntosali on ollut vasta hetken auki. Laitteet ovat upouusia ja tila on avara ja valoisa. Asiakkaita on kuitenkin mukavasti siitä huolimatta, että on työpäivä ja kello lähenee puolta päivää.

Naantalilainen yrittäjäpariskunta Rasmus Troberg ja Jurate Budaite vaikuttavat helpottuneilta, että sali on vihdoin avattu ja asiakkaita riittää. Molemmat ovat painaneet pitkää päivää kuntosalin valmiiksi saamiseksi.

Ajatus omasta salista oli alun perin Trobergin haave. Hän oli saanut selkärankareumadiagnoosin vuonna 2012, jonka jälkeen mies aloitti urheiluharrastuksen. Viisi vuotta sitten syttyi haave omasta kuntosalista, joka tulisi nimenomaan aurinkokaupunkiin.

– Pari vuotta meni sopivaa tilaa etsiessä. Halusin salin kuitenkin juuri Naantaliin, mutta niin haluaa myös moni muu. Jurate astui kuvioihin mukaan reilu puoli vuotta sitten ja pisti vauhtia projektiin, Troberg kertoo.

Lapsen voi tuoda mukanaan salille, sillä vanhemman kuntoillessa perheen pienimmillä on tekemistä lapsiparkissa.

Monipuolinen kuntosali

Fit Naantalissa on kuntosalin lisäksi ryhmäliikuntatunteja, fysioterapiaa, personal trainer -palveluja ja valmennuksia. Kattaus on laaja, mikä erottaa kuntosalin muista yrittäjien mukaan.

– Naantalissa ei oikein ole tällaista salia, jonne voisi tulla miehet ja naiset kuntoilemaan ja kokeilemaan uusia ryhmäliikuntatunteja. Tämä on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille. Meille ei myöskään tarvitse sitoutua, sillä irtisanomisaika on kalenterikuukausi. Se on harvinaista nykyään, Budaite sanoo.

Yksi Fit Naantalin kehuja keränneistä elementeistä on keskelle kuntosalia sijoitettu lapsiparkki, jonne näkee hyvin joka puolelta pleksilasien ansiosta.

Rauhassa alkuun

Vuodenvaihteessa moni päättää aloittaa saliharrastuksen. Fit Naantalissa ei ole vielä näkynyt ”new year, new me” -kuntoilijoiden ryntäystä, mutta muun muassa nollakokemuksesta lähteviä aloittelijoita on saapunut kokeilemaan uutta salia.

– Kuntosaliharrastusta ei saa aloittaa liian rajusti. Sillä saa vain paikat kipeäksi. Uudelle harrastukselle kannattaa antaa pari viikkoa, jotta siitä tulee tapa, Troberg sanoo.

Yrittäjäpariskunnalla on jo muutamia suunnitelmia tulevan varalle: esimerkiksi kesällä kuntosalien hiljentyessä vauhtia voisi tuoda ulkona pidettävät ryhmäliikuntatunnit.

Liisa Kallio