Turun seudun vahvimmat tytöt asuvat Liedossa, vahvimmat pojat Kaarinassa

Kuvituskuva.

URHEILU. Noin 100 000 lapselle Suomessa tehdyt Move-mittausten tulokset on julkistettu. Testit tehtiin viidensien ja kahdeksansien luokkien oppilaille. Mukana oli muun muassa viivajuoksua, viisiloikkaa ja punnerruksia. Valtakunnallisesti Uudenmaan koululaiset selvisivät muuta maata paremmin lähes kaikilla osa-alueilla.

Helsingin Sanomien verkkolehdestä löytyy tiedot kaikista mittaustuloksista. Seutusanomat tarkisti kaikkien Turun seudun kuntien punnerrustulokset. Testissä tytöt punnersivat polvet lattiassa ja pojat polvet ilmassa. Punnerrusten perusteella näyttää siltä, että Turun seudun vahvimmat tytöt asuvat Liedossa ja pojat Kaarinassa. Lietolaiset tytöt punnersivat keskimäärin 32 kertaa, kun koko maan keskiarvo on 27. Kaarinalaiset pojat taas punnersivat keskimäärin 28,5 kertaa koko maan keskiarvon ollessa 22 kappaletta.

Kaikki Turun seudun punnerrustulokset:

Kaarina tytöt 26,5 / pojat 28,5

Lieto tytöt 32 / pojat 24,5

Masku tytöt 29 / pojat 23

Mynämäki tytöt 31 / pojat 13

Naantali tytöt 31 / pojat 28

Nousiainen tytöt 30 / pojat 24

Paimio tytöt 30 / pojat 16

Raisio tytöt 26 / pojat 21

Rusko tytöt 31 / pojat 27

Sauvo tytöt 31 / pojat 25,5

Turku tytöt 23 / pojat 20