Ravintola Pohjakulmassa katetaan jouluaattona yli 400 ihmiselle

150 tontun joulumaa ilahduttaa saaristossa

NAANTALI. Rymättylässä sijaitseva Ravintola Pohjakulma on tuttuun tapaan auki jouluaattona. Suosittu joulupöytä katetaan aaton aikana kolmeen kertaan, mikä tarkoittaa, että syömään on tulossa 400 aikuista ja lapset päälle. Pöydät myytiin loppuun jo muutama viikko sitten.

– Tämä on monelle perheelle vuosittainen jouluperinne. Katamme pöytään perinteisen suomalaisen jouluruuan ja valmistamme kaiken itse, kertoo talon emäntä Marjut Kyrö, joka pitää ravintolaa yhdessä puolisonsa Stefan Siljamäen kanssa.

Pohjankulman väki on koristellut ravintolansa tontuilla, joita löytyy talosta vähintään 150. ”Tämän tontun teki viime jouluna meidän kokki”, kertoo talon emäntä Marjut Kyrö (kuvassa).

Jouluaattoa on vietetty Pohjakulmassa työn merkeissä jo 15 vuotta. Meno muuttuu vuosi vuodelta aina vain jouluisemmaksi.

– Tänä vuonna tänne on laitettu jo pitkälti yli 150 tonttua, kertoo Kyrö sisustuksesta, joka tuo mieleen joulumaan.

– Tämä on meille tärkeä sesonki. Haluamme antaa ihmisille kunnon elämyksen, kun he tulevat tänne, sillä tänne ei kukaan eksy vahingossa, Kyrö toteaa.

Ravintola Pohjakulma täyttää ensi vuonna 40 vuotta.

– Tämä on vanha kansakoulu, jossa on toiminut ravintola kohta 40 vuotta. Ensin perustajat pitivät tätä 22 vuotta, ja me olemme pitäneet ravintolaa nyt 17 vuotta. Pyrimme vaalimaan tämän alueen ruokaperinteitä ja valmistamaan raaka-aineista lähtien kaiken itse. Ravintola toimii 360 päivää vuodessa. Liikevaihdosta puolet muodostuu siitä, mitä nautitaan täällä ja puolet siitä, mitä myydään ulos, Kyrö kertoo.

 

Janica Vilen