Ruskolaisen Luminos Ensemblen juhlavuosi huipentuu Joulukonserttiin Turun Tuomiokirkossa 21.12.

MUSIIKKI. Lauluyhtye Luminos Ensemblen 10-vuotisjuhlavuosi kulkee kohti loppuhuipennusta: Juhlavuoden joulukonsertti kuullaan Turun Tuomiokirkossa 21. joulukuuta kello 19 alkaen.

Joulukonsertti on laaja kattaus kappaleita koko Luminoksen 10-vuotisen taipaleen varrelta. Vanhojen, tunnettujen helmien lisäksi ohjelmistoon on nostettu uusia Luminokselle sovitettuja teoksia. A cappella -lauluista uutena kuullaan muun muassa Luminos Ensemblen taiteellisen johtajan, Sauli Hannukselan sovitus Alice Tegnérin sävellyksestä Betlehems Stjärna. Aboa Nova Ensemblen säestämänä kuullaan perinteisestä Enkeli taivaan -joululaulusta Juhani Forsmanin sovitus orkesterille ja kuorolle. Konsertin päättää Philip Stopfordin säveltämän Ave Verumin hartaan pysäyttävät sävelet.