Kokoomuksen uusi piirijohtaja Ville Valkonen: Varsinais-Suomesta osaamisen kärkimaakunta

POLITIIKKA. Varsinais-Suomen kokoomus valitsi syyskokouksessaan turkulaisen Ville Valkosen uudeksi puheenjohtajakseen vuodelle 2020. Piirikokous valitsi 4. joulukuuta Raisiossa varapuheenjohtajiksi vuodelle 2020 Juhani Nummentalon Salosta ja Roosa Kestin Turusta, sekä hallituksen jäseniksi Tanja Parkon Raisiosta, Teemu Levomäen Loimaalta, Anna-Leena Yli-Jaman Salosta, Raikko Kaviston, Sadri Beqirin, Katri Laaksosen, Sini Häkkisen ja Iina Antinluoman Turusta.

Ville Valkonen (s. 1988) on turkulainen valtuutettu, KTM ja varakansanedustaja. Kevään 2019 eduskuntavaaleissa hän sai 4377 ääntä. Valkonen työskentelee energiarahoitusasiantuntijana kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavassa yrityksessä, sekä yrittäjänä. Valkonen on kokoomuksen puoluevaltuuston varapuheenjohtaja ja toiminut aiemmin muun muassa ministerin erityisavustajana.

Kokoukselle pitämässään puheessa Valkonen korosti, että kokoomuslaisille arvoille on nyky-Suomessa erityinen tilaus. Valkosen mukaan kokoomusta tarvitaan puolustamaan länsimaisia instituutioita, demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

– Varsinais-Suomesta tulee tehdä Suomen osaamisen kärkimaakunta. Koulutus kaikilla tasoilla on maakuntamme menestyksen elinehto. Kokoomus tulee panostamaan koulutukseen ja osaamiseen entistä voimakkaammin, Valkonen linjaa.

Valkosen johdolla Varsinais-Suomen kokoomus käynnistää vaalityön, jolla se tavoittelee vaalivoittoa kevään 2021 kuntavaaleissa kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa.

Verkkosivuillaan Valkonen kertoo taustastaan: Hän on syntynyt ja kasvanut Paimiossa, mutta vietti myös viisi vuotta Namibiassa. Hän on käynyt kansainvälisen lukion Turun Normaalikoulussa ja sen jälkeen suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon Turun kauppakorkeakoulussa opiskellen rahoitusta, laskentatoimea ja kansantaloustiedettä. Opiskelijavaihdossa hän on ollut Moskovassa. Vapaa-ajalla Valkonen harrastaa monipuolista liikuntaa, lukemista, kirjoittamista, elokuvia ja maanpuolustustyötä.