Raisiossa tulvii taas – katso surkuhupaisat kuvat

RAISIO. Raisiossa Hahdenniemen alueella tulvii taas. Merivesi on noussut jalkakäytäville molemmin puolin Nesteentietä ja lisäksi venesataman parkkialueelle. Ongelma on jokavuotinen ja raisiolaiset ovat siihen mielipidepalstoilla käytävän keskustelun perusteella hyvin kyllästyneitä – eikä ihme: Tällä hetkellä kadulla voisi uida ja pakkasen tullessa luistella.

Asialle ei kuitenkaan Raision kaupungin kunnossapitoinsinööri Heikki Mikkolan mukaan voi tehdä mitään.

– Kun merivesi nousee, niin sille ei mitään mahda. Tämä sama ongelma on ollut esillä jo ainakin 30 vuotta. Vaikka siellä tekisi mitä ruoppauksia, niin niistä ei ole apua. Pitäisi rakentaa valtava pato, että ongelma poistuisi, hän kommentoi.

Hänen arvionsa mukaan huomenna tilanne on vielä pahempi.

– Nyt tuulee etelästä, joten huomenna vesi on mitä luultavimmin autotiellä, Mikkola sanoo.

Ratkaisu saattaa kuitenkin löytyä tiesuunnittelun kautta.

– Se väylähän menee rakennetaan muutaman vuoden sisään ihan uuteen uskoon. Kunnossapitäjän näkökulmasta sanoisin, että sekä autotie, että kevyenliikenteen väylä pitäisi nostaa ainakin metrin ylemmäs, hän toteaa.

Näin veden alle jäisi enää lenkkipolut. Tälläkin hetkellä Raisionlahtea kiertävä Uikkupolku on osin veden vallassa.

Janica Vilen