Joulu hiipii kotiin

joulukukat
Littoislaisen Lootus-puutarhan Phuong Nguyen kertoo, että jouluruusu ja amaryllis ovat joulukukkasten kestosuosikkeja. Lootus-puutarha järjestää 14.12. joulutapahtuman. Kuvat: RAGIP ÖNSOY.

JOULU. Punainen loistaa laajalla väriskaalalla tämän joulun sisustustrendeissä. Uutuuksiin kuuluvat keltaiseen vivahtavat sävyt. Ekologisuutta ja kestäviä valintoja huokuvissa tekstiileissä luotetaan rouheaan pellavaan sekä pehmoiseen samettiin. Kotien sisustuksessa näkyy luonto, esimerkiksi havujen ja oksien muodossa. Luonnosta ottavat innoitustaan myös kuusenkoristeet, jotka ovat saaneet kävyn tai sipulin muodon. Materiaaleissa suosiossa ovat mattapintainen pronssi ja tumma metalli.

Seutusanomien haastattelussa raisiolaisen Putiikki Vanha-Vanton Henna Halonen ja littoislaisen Lootus-puutarhan Phuong Nguyen kertovat vinkkejään joulunlaittoon: Juhla saa hiipiä kotiin tontun lailla pienin ripauksin pikku hiljaa ennen aattoa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Joulusisustus
Musta metallitähti saa koristeekseen eukalyptuksen oksan Putiikki Vanha-Vaton Henna Halosen käsittelyssä. Jo perinteeksi muodostuneita joulumarkkinoita Vanton Tilalla vietetään 14.–15. joulukuuta.
joulusisustus
Punaisen eri sävyt valloittavat juhlakauden. Koristeissa esiintyy paljon kirkasta lasia ja metallisia yksityiskohtia.
joulukukat
Havupallot koristavat kauniisti terasseja ja parvekkeita. Niihin voi lisätä valoja tai käpyjä tai vaikka molempia koristeeksi.
Erilaiset luonnonmateriaaliset mobilet ovat trendikkäitä.
joulukukat
Kranssit kuuluvat perinteisesti jouluun joko oveen ripustettuna tai pöytäkoristeena.
joulusisustus
Kuusenkoristeissa on rouheaa käpymäistä tekstuuria.
joulusisustus
Keltainen on yksi tämän joulun trendiväreistä.