Raision Uimareiden Aku Kaila ui kolmoismestariksi

Kuvituskuva.

UINTI. Vaasassa 29.11. – 1.12. pidetyissä ikäkausimestaruusuinneissa Aku Kaila oli aivan suvereeni kaikilla selkäuintimatkoilla 16-vuotiaiden poikien sarjassa. Lisäksi pisimmällä matkalla eli 200 metrin selkäuinnissa Akulle kellotettiin uusi ikäkausiennätys lukemiin 1.59,42.

Vaasassa Raision Urheilijoista oli 17 uimarin joukkue ja kokonaissaalis kilpailuista oli 14. Mestaruuteen ylsi Akun lisäksi 15-vuotiaiden tyttöjen viestijoukkue, joka aivan ylivoimaisesti ui kultaa kokoonpanolla Irene Mäkilä, Emilia Sihvo, Aino-Kaisa Paatos ja Sini Mäkilä.

Tyttöjen 50 metrin vapaauinnissa yllätti vasta 13-vuotias Sini Mäkilä uimalla todella kovan ajan 26,57 ja nappasi kultaa 2 vuotta vanhempien tyttöjen nenän edestä.

Iloisen yllätyksen teki myös P 14 -sarjassa uinut Kasperi Heikkinen, joka nousi kaksi kertaa pokkaamaan hopeaa; ensin 800 metrin vapaauinnissa ja päätöspäivänä vielä 200 metrin vapaauinnissa, jossa oli lähellä jopa mestaruus. Eikä poika ollut alkuasettelussa kolmen parhaan joukossa edes.

Muita mitalisteja olivat Tuuli Peltola, joka ui hopealle 12-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin rintauinnissa; Sinin sisar Irene Mäkilä tuli hopealle 200 metrin vapaauinnissa 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Ilahduttavaa oli, että kaikki raisulaiset uimarit altaaseen hypättyään uivat uudet henkilökohtaiset ennätyksensä kilpailulajeissaan. Olikohan sillä merkitystä, että ennen kisoja koko joukko kaatoi pullollisen Raision Ulpukan vettä Vaasan kisa-altaaseen, jotta uinti kulkisi yhtä liukkaasti kuin kotialtaassa.