Ura Basket palasi voittokantaan – lauantaina vastassa Lahti Basketball

Jay Wisseh (nro. 9) ja Darious Moten (nro. 15) toivat Ura Basket eGameStarsin tekemiseen uutta virtaa. Kuva: Pekka Tenhonen.

KORIPALLO. Kaksi uutta vahvistusta viime viikolla hankkinut Ura Basket otti voiton viiden peräkkäisen tappion jälkeen. Itsenäisyyspäivänä Kupittaalle vieraaksi oli saapunut Kataja Basket Joensuusta. Liekö pitkä vierasputki tai pitkä bussimatka ollut syynä, kun vierailija Kataja jäi täysin altavastaajaksi Ura Basketin nauttiessa hyvin rullaavasta pelistä. Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta iloista tekemistä ja taululla lukemat 44–29 pitkällä tauolla.

Kolmannella jaksolla Ura Basket oli hieman liian tyytyväisenä ja Kataja pääsi hiipimään iskuetäisyydelle. Neljännen jakson Ura taas voitti selkeästi, kun kapealla kokoonpanolla matkassa ollut Kataja väsähti kirimiseen. Loppulukemat kirjattiin juhlapäivän kunniaksi isännille lopulta 85–73. Erityisesti Uralta onnistuivat Stephaun Branch (26 pistettä/10 levypalloa/6 syöttöä), Dustin Thomas (19 pistettä/4 levypalloa) ja Marius van Andringa (18 pistettä).

Tuoreet miehet Jaytornah Wisseh (2 pistettä/6 syöttöä) ja Darious Moten (8 pistettä/ 5 levypalloa) toivat mukanaan uutta energiaa koko joukkueen tekemiseen ja erityisesti puolustuspäähän, jossa on ollut vaikeuksia koko alkukauden. Vajaat kaksi vuorokautta maassa olleet miehet eivät vielä olleet lähellekään täydessä iskussa, mutta otteista näki, että heistä tulee olemaan iloa kaarinalaismiehistölle.

Ura Basket eGameStarsin kausi jatkuu lauantaina 14.12. Lahdessa, kun tärkeistä sarjapisteistä pelataan sarjanousija Lahti Basketballia vastaan. Uran tapaan myös LaBa on ottanut viisi voittoa alkukaudesta ja viime viikkoina joukkueeseen on tullut kaksi uutta vahvistusta.

Seuraavan kotiottelu on puolestaan luvassa maanantaina 16.12. klo 18.30, kun Kupittaan palloiluhallille saapuu vieraaksi KTP-Basket.