NAANTALIN MAIJAMÄEN PALLOILUHALLIN TÄYTTI TANSSI

Yleisen luokan latinalaistanssien finalistit. Kuvassa vasemmalla voittajapari Henrik Saastamoinen - Iida Johansson.

TANSSI. Vakio- ja latinalaistanssien valtakunnalliset kilpailut järjestettiin viime lauantaina 30. marraskuuta Naantalissa Maijamäen liikuntahallissa. Tanssiurheiluseura Bolero ry:n järjestämissä, seuran 45-vuotisjuhlakilpailuissa saatiin päätökseen myös kuusi osakilpailua käsittäneet vakio- ja latinalaistanssien tämänvuotiset cup-kilpailut. Suurimman potin kisoista nappasi  kaarinalaista Fregolina-seuraa edustavat Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson. Pari voitti Naantalissa ylivoimaisesti yleisen luokan sekä vakio- että latinalaistansseissa ja voitti myös molempien tanssimuotojen cupmestaruuden maksimipistein.
– Nämä cup-tittelit olivat yksi tämän tanssivuoden päätavoitteitamme. Oli hienoa, että vielä viimeisessä osakilpailussakin onnistuimme niin tuloksellisesti kuin tanssillisesti, Henrik Saastamoinen totesi kisan jälkeen.

Muissa Cup-sarjoissa Turun seudulle tuli voitto myös Boleron paimiolais-kaarinalaiselle parille Jouni Lehtiranta Maarit Nurmi, joka voitti Seniori 3 -luokan latinalaistanssit 14 pisteen erolla seuraavaan. Cup-kilpailuissa parien tuloksiin laskettiin mukaan kuudesta osakilpailuilusta viiden parhaan kilpailun tulokset yhteen.

Jouni Lehtiranta ja Maarit Nurmi voittivat Seniori 3 -luokan latinalaistanssit huikealla piste-erolla.

Turun seudun tanssiurheiluseurojen parit ottivat voitot lauantain kilpailuissa kuudessa eri tanssiluokassa. Kultaiset pokaalit saavuttivat myös Benjamin Ahti – Hede Liis Kilp (Bolero) Juniori 1 B-luokan vakiotansseissa, Joonas Niemi – Mona Haataja (Fregolina) Yleisessä D-luokassa, Jyri  ja Katja Lehtonen (Bolero) Seniori 1 D:n vakiotansseissa sekä Mika Heikkinen – Ella Tikkanen (Bolero) Seniori 2 C-A:n latinalaistansseissa.

Kaikkiaan kisoihin osallistui lähes 110 paria. Kansainvälisyyttä kisoihin toivat neljä virolaisparia. Nuorimmat tanssijat kilpailussa olivat noin 10-vuotiaita ja vanhimmat noin 70-vuotiaita.

Seuraavat kilpailut Bolerolla on edessään jo heti tammikuussa 18.1. Tällöin Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa  kisataan ensi vuoden ensimmäiset GP-kilpailut, joihin saapuu eri ikäsarjojen parhaimmisto ympäri Suomea kilpailemaan paremmuudestaan ja arvokilpailuedutusten kannalta tärkeistä ranking-pisteistä.