Muistokirjoitus: Hannu Vuorinen jäi Kaarinan positiivisimmaksi

Hannu Vuorinen 25.11.2018 Kaarina-talolla vastaanottamassa Vuoden positiivisimman kaarinalaisen palkintoa.

Hannu Rauli Tapio Vuorinen (14.1.1954 – 9.11.2019) oli piikkiöläinen kotiseutuaktiivi. Moni tunsi hänet Piikkiö-päivien ja joulukadun avajaisten sekä lukuisten muiden piikkiöläisten tapahtumien juontajana ja järjestäjänä. Monelle hän oli ikimuistoinen jalkapallovalmentaja ja leirijohtaja, jonka leirilaulujen kaiku ei ole sammunut piikkiöläislasten sydämistä. Työuransa Vuorinen teki suurimmaksi osaksi automyyjänä ja politiikassakin hän oli nuorempana aktiivinen. Tultuaan valituksi Piikkiön kunnanvaltuustoon, hän oli valtuuston nuorin jäsen, jonka agendalla oli paikallisen urheilun ja nuorten asioiden edistäminen. Ennen kaikkea kuitenkin hän oli rakastava puoliso Tarja Vuoriselle ja hyvä isä kahdelle pojalleen Lassi ja Joni Vuoriselle.

Turun Seutusanomien lukijat äänestivät Hannu Vuorisen viime vuonna koko Kaarinan positiivisimmaksi ihmiseksi. Äänestäjät kuvasivat perusteluissaan Vuorista aktiiviseksi ja iloiseksi ihmiseksi. Missä ikinä miestä tarvitaan, Hannu oli aina valmis auttamaan. Sen hän myönsi itsekin ja kertoi auttamisen halun periytyneen hänelle jo äidinmaidosta. Hänen äitinsä oli aktiivinen seuratoimija ja niinpä Hannukin oli monessa mukana jo pikkulapsesta asti.

Vuorisen poismenon jälkeen Seutusanomissa päätettiin, ettei kilpailua Kaarinan positiivisimmasta enää avata. Näin Vuorinen saa jäädä kantamaan tuota titteliä hamaan tulevaisuuteen saakka.

Piikkiön Kehitys oli Vuoriselle hyvä oppikoulu yhdistyselämään ja myöhemmin hän vaikutti monissa tehtävissä Piikkiön Palloseurassa, minkä ansiosta hänelle myönnettiin muun muassa Suomen Palloliiton kultainen ansiomerkki. Vaikka Palloliiton ansiomerkki oikeuttikin vapaapääsyyn maajoukkueen ja pääsarjatason otteluihin, oli Vuorinen kuitenkin tutumpi näky alempien sarjatasojen katsomoissa. Omien poikiensa pelit hän katsoi lähes aina paikanpäällä sekä koti- että vieraskentillä. Jalkapallon lisäksi moottoripyöräily kuului Vuorisen harrastuksiin.

Hannu Vuorinen syntyi Turussa, mutta muutti perheensä mukana Piikkiön Korvenmäkeen jo ensimmäisinä elinvuosinaan. Hän oli vanhin kolmesta veljeksestä. Pikkuveljet olivat hänelle läheisiä ja hänen jalkapallovalmentajan uransakin lähti liikkeelle jo nuoruudessa pikkuveljen joukkueen valmentamisesta. Vuorinen kävi Piikkiössä kansakoulun ja myöhemmin opiskeli metallialaa Juhannuskukkulan koulutalossa, mutta päätyi lopulta töihin auto-alalle. Vaikka hän ei missään vaiheessa toiminut yrittäjänä, Suomen Yrittäjät palkitsi hänet kultainen ansioristillä vuonna 2002.

Vuorinen ehti nauttia eläkepäivistä kaksi vuotta ennen kuolemaansa. Hän menehtyi 9. marraskuuta Piikkiössä sairaskohtaukseen. Hannu Vuorinen siunataan Piikkiön kirkossa perjantaina 27. joulukuuta kello 14. Omaiset pyytävät saattoväkeä muistamaan häntä yhdellä kukalla.

Hannu Vuorisen muistoa kunnioittaen ja suruun osaa ottaen

Janica Vilen, Turun Seutusanomat