Grilliruokaa ei ole ikävä, mutta asiakkaita on!

Grilliyrittäjä Mikko Kankare palkittiin Mynämäki-mitalilla

Mikko Kankare oli palkinnostaan otettu. Kuva: Viktoria Kulmala.

MYNÄMÄKI. Mynä-Grillin entinen yrittäjä Mikko Kankare palkittiin itsenäisyyspäivänä Mynämäki-mitalilla. Mitali jaettiin pitkään jatkuneesta pyyteettömästä ja hyvästä työstä mynämäkeläisyyden ja Mynämäen maineen edistämiseksi.

Se tuntui jännittävältä ja hienolta. Olen aina ajatellut, että vain ne niin sanotut paremmat ihmiset saavat palkintoja, minä olen tämmöinen ihan tavallinen ihminen, Kankare kommentoi palkintoaan.

Mynämäkeläinen Kankare ehti pitää grilliä Mynämäen keskustassa 46 vuotta yötä päivää, kunnes ovet suljettiin tämän vuoden kesällä.

Grilliruokaa ei tule ikävä, mutta asiakkaita on vähän ikävä, kun osasta asiakkaista tuli minulle hyviä kavereita. Ja nyt en enää tiedä mistään mitään. Ennen kuulin kaikki kylän asiat grillillä, Kankare toteaa.

Yrittäjän uran aikana ehti Kankareen mukaan sattua kaikenlaista, mutta nyt 71-vuotias emeritus-yrittäjä keskittyy eläkepäiviin.

Kuten kaikilla eläkeläisillä niin kiire on kova tässä keinutuolissa television ääressä, hän vitsailee tuttuun tapaansa.

Mynämäki-mitalin myöntää Mynämäen kunnanhallitus yhteisöiltä, seuroilta tai yksityisiltä henkilöiltä saamiensa ehdotusten pohjalta.

Janica Vilen