Hannu Vuorinen on vuoden 2018 positiivisin kaarinalainen

 

Juontajana, valmentajana, yhdistysaktiivina ja Piikkiön joka paikan höylänä tunnetuksi tullut Hannu Vuorinen on valittu koko Kaarinan positiivisimmaksi ihmiseksi. 

KAARINA. Turun Seutusanomien lukijat ovat äänestäneet vuoden 2018 positiivisimmaksi kaarinalaiseksi piikkiöläisen yhdistysaktiivin Hannu Vuorisen (s.1954). Hänet palkittiin Kaarina-päivän juhlassa Kaarina-talolla sunnuntaina 25. marraskuuta. 

Kaarinan messuilla avatussa äänestyksessä annettiin yhteensä 314 ääntä, joista Hannu Vuorinen nappasi 28 %. 

– Kiitos kaikille, jotka minua ovat äänestäneet. Tämä oli todellinen yllätys, hän kommentoi. 

Äänestäjät kuvasivat perusteluissaan Vuorista aktiiviseksi ja iloiseksi ihmiseksi. Missä ikinä miestä tarvitaan, Hannu on kuulemma aina valmis auttamaan. Sen hän myöntää.

Kerrankin minua pyydettiin vetämään seurakunnan hyväntekeväisyyshuutokauppaa ja siihenkin hommaan lähdin mukaan, vaikken edes kuulu kirkkoon, hän muistelee. 

Mistä tuo auttamisen halu sitten on peräisin?

Varmaan äidinmaidosta. Hän oli paljon mukana kaikessa järjestötoiminnassa. Ja minä olin sitten pikkupojasta asti mukana kaikenlaisessa nuorisotoiminnassa. Piikkiön Kehitys oli hyvä oppikoulu, hän vastaa. 

Yhteisöllinen Piikkiö 

Työuransa Vuorinen teki myyjänä, mutta parhaiten hänet taidetaan tuntea Piikkiö Päivistä ja Piikkiön joulukadun avajaisista, joiden järjestelyissä ja juontotehtävissä hän on ollut pitkään. 

– Ikinä ei ole tarvinnut tunkeutua, vaan aina on pyydetty. Ihmisten kanssa on ollut ihana tehdä töitä. Yhteisöllisyys, sitä se on ollut mitä suurimmassa määrin, hän kuvailee projekteja, joissa on ollut mukana. 

Myös politiikassa hän on vaikuttanut. Hän oli aikanaan Piikkiön kunnanvaltuuston nuorin jäsen. 

– Kun olin aktiivinen ja ehkä vähän suulaskin, niin halusin olla silloisten nuorten äänitorvena, hän kertoo. 

Valtuustoajoilta hän muistaa sen, miten välillä tuli punaväri naamastakin läpi, kun hän piti palopuhetta jonkun asian puolesta. 

– Urheilu, vapaa-aika ja Harvaluoto olivat silloin tärkeitä asioita, mutta suurin asia taisi olla se, kun valtuusto teki pitkien ja uuvuttavien neuvottelujen jälkeen päätöksen, että Piikkiöön rakennetaan liikuntahalli. Silloin kun nuijan kopautus tuli, oli kyllä tosi hieno olo, Vuorinen musitelee. 

Nuorten suosikkivalmentaja 

Moni äänestäjä kiitteli häntä myös Piikkiön Palloseuralle tehdystä työstä, erityisesti valmentamisesta ja leirien johtamisesta Harvaluodossa. Vuorinen on jäänyt piikkiöläisten nuorten mieleen niin hyvin, että nyt kun hänen valmennettavansa ovat jo aikuisia, häntä saatetaan kutsua polttareihin, ja vauvauutisia hänelle kerrotaan tiuhaa tahtia. 

Vuorisen omakaan perhe ei ole jäänyt paitsi joka paikan höylän huomiosta. 

– Se on ollut yksi tärkeä asia, että perhe on aina tukenut ja ottanut osaa, hän kiittelee. 

Hannu Vuorinen palkittiin Kaarinan päivänä. Vuoden positiivisin kaarinalainen kertoo saaneensa positiivisen asenteen jo äidinmaidosta.

Janica Vilen