Lounais-Suomen Jätehuolto jakaa ensi vuoden seinäkalentereita

Upeita kuvia muun muassa Turusta, Kaarinasta, Naantalista ja Mynämäeltä

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) seinäkalenteri jaetaan 12. joulukuuta jokaiseen vakituiseen ja vapaa-ajan asuntoon Lounais-Suomessa. Kalenterista löytyvät LSJH:n kiertävien jätekeräysten aikataulut päivämäärilleen merkittyinä, lajitteluohjeet kodin jätteille sekä vinkit arjen jätehuoltoon. 

LSJH jakaa kiertävien keräysten aikataulut, lajitteluohjeet ja kaikkien jätteen vastaanottopaikkojen yhteystiedot omistajakuntiensa asukkaille ensimmäistä kertaa seinäkalenterin muodossa. 

Kalenteri jaetaan kaikkiin LSJH:n omistajakuntien talouksiin Aurassa, Kaarinassa, Kemiönsaarella, Liedossa, Marttilassa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa, Ruskolla, Salossa, Sauvossa ja Turussa torstaina 12.12.2019. Kalenterin painosmäärä on yhteensä 285 700 kappaletta. 

– LSJH:n Huomiselle-asukaslehden rinnalle haluttiin luoda julkaisu, jonka avulla jätehuolto on mukana asukkaan arjessa vuoden jokaisena päivänä, palveluesimies Katariina Humalamäki kertoo. 

Asemat, aikataulut ja lajitteluohjeet 

Kalenterista löytyvät muun muassa LSJH:n alueella sijaitsevien jätteen vastaanottopaikkojen yhteystiedot ja aukioloajat, kiertävien keräysten aikataulut sekä joka kuukaudelle ripoteltuja vinkkejä jätehuoltoon ja ympäristöön liittyen. 

– LSJH:n jäteneuvonnan tavoitteena on jätteen synnyn ehkäisy, asukkaiden lajitteluinnon kasvattaminen ja ympäristötiedon lisääminen. Kalenterin avulla LSJH:lla on mahdollisuus tuoda jätehuolto ja ympäristöneuvonta lähemmäs asukasta, Humalamäki sanoo. 

Kalenterin kuvat alueen asukkailta 

Kalenteri on kuvitettu alueen asukkaiden valokuvilla. LSJH järjesti kuluvana vuonna kuvakilpailun, johon osallistui kaikkiaan 132 valokuvaajaa. 

Kilpailuun lähetettyjen miltei 400 upean otoksen joukosta vuoden 2020 kalenterin voittajakuviksi valikoituivat Kati HannulanTerhi HirvikoskenKatriina KantosenMarkku KivenCaj KoskisenNea Lakima-TerkolanTiina LintervonSelma ObalinRoope PellisenTuomo PynnösenJoonas Turusen ja Anu Åbergin vangitsemat hetket lounaissuomalaisesta luonnosta. 

Myös vuoden 2021 kalenterista järjestetään kuvakilpailu, jonka teemana on vesi. Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyvät LSJH:n nettisivuilta. 

LSJH tiedottaa asukkaitaan jatkossa kahden julkaisun eli seinäkalenterin ja seuraavaksi toukokuussa ilmestyvän Huomiselle-lehden avulla.