Liedossa järjestetään talonpolttoharjoitus 14.12.2019

LIETO. Varsinais-Suomen pelastuslaitos polttaa harjoituksen yhteydessä talon, jonka on luovuttanut harjoituskohteeksi Liedon kunta. Harjoitus toteutetaan sääolosuhteiden salliessa lauantaina 14.12.2019 osoitteessa Tutka-asemantie 41. Harjoitus alkaa klo 9 ja jatkuu iltaan asti.

Harjoituksessa harjoitellaan mm. lämpökameran käyttöä, savusukellusta ja erilaisia sammutustaktiikoita ja -tekniikoita. Alueella voi olla havaittavissa vaaratonta savunmuodostusta, mutta naapurustolle ei ole harjoituksesta haittaa.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi, mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.

Harjoitukseen osallistuu Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstöä sekä lähialueen vapaaehtoisten palokuntien henkilöstöä.