Valtatietä 10 parannetaan rakentamalla Satteenmäen alikulkukäytävä Liedossa

LIIKENNE. Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Liedossa Satteenmäen alikulkukäytävän rakentamisen 4. marraskuuta alkavalla viikolla. Hanke toteutetaan osana Turun kaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) ohjelmaa.
Tarkoituksena on parantaa jalankulku- ja pyöräilyliikenteen sekä joukkoliikenteen olosuhteita valtatiellä 10.

Rakentaminen aloitetaan kiertotien rakentamisella ja sen yhteydessä liikenne joudutaan pysäyttämään ajoittain räjäytystöiden vuoksi. Kiertotien rakentamisen jälkeen töihin tulee talvitauko ja työt jatkuvat keväällä. Varsinais-Suomen ELY-keskus pahoittelee rakentamisesta aiheutuvia haittoja tielläliikkujille.

Kiertotien rakentamisen aikana kymppitien liikenne joudutaan pysäyttämään räjäytystöiden aikana enintään kahdeksaksi minuutiksi kerrallaan. Räjäytystöitä ei tehdä työmatkaliikenteen ruuhka-aikoina. Räjäytystyöt tehdään marraskuun puolivälin jälkeen viikkojen 47–49 aikana. Kiertotie valmistuu joulukuun puolivälissä, minkä jälkeen työmaalle tulee talvitauko.

Työt jatkuvat keväällä 2020, kun talviolosuhteet ovat väistyneet, kuitenkin viimeistään huhtikuussa. Tällöin liikenne ohjataan syksyllä rakennetulle kiertotielle.  Kiertotie tulee aiheuttamaan haittaa liikenteelle, koska sille asetetaan 30 km/h nopeusrajoitus. Kiertotien käyttöönoton jälkeen alkaa varsinaisen alikulkukäytävän rakentaminen. Alikulkukäytävä jalankulku- ja pyöräilyväylineen valmistuu vuoden 2020 syyskuun lopussa.